Sururi Çorabatır: 2022'de turizm sektörünün önü açık

TÜROFED Yönetim Kurulu Başkanı Sururi Çorabatır, "Türkiye çok önemli destinasyon, elimizde çok güzel ürünler var. Pandemide pazarlama açısından elimizden gelenin en iyisini gerçekleştirdik ve mevcut rakamları elde ettik. 2022 için de önümüzü açtık" dedi.

10/02/2022 11:05
Sururi Çorabatır: 2022'de turizm sektörünün önü açık

Korona pandemisinin turizm sektörüne etkilerini değerlendiren TÜROFED Yönetim Kurulu Başkanı Sururi Çorabatır, “Konaklama sektörü açısından zor bir dönem geçirdik. Bizim ülkemizden kaynaklanan bir kriz olmadı, bütün dünyayı etkileyen bir krizle karşı karşıya kaldık. Diğer devletler de birtakım tedbirler aldı.

Türkiye tedbirlerde atik davrandı ve Türkiye Güvenli Turizm sertifikası oluşturdu. Sertifika ile önemli bir başarı sağladık. Bunun sayesinde 2020 senesinde 13 milyon misafir ağırladık. 2021’de de 30 milyon misafir ağırladık. Bu rakamlardan öte gelecek seneye ne kadar turist geleceği daha önemli diye düşünüyorum.” dedi.

Türkiye çok önemli destinasyon, elimizde çok güzel ürünler var 

“Türkiye çok önemli destinasyon, elimizde çok güzel ürünler var. Pandemide pazarlama açısından elimizden gelenin en iyisini gerçekleştirdik ve mevcut rakamları elde ettik. 2022 için de önümüzü açtık" diyen Çorabatır, sözlerini şöyle sürdürdü:

"2022 yılından turizm sektörü açısından çok ümitliyim. 2022’ye, 2021’in altyapısı ile geliyoruz. Şu anda aldığımız veriler İngiltere’den inanılmaz rezervasyon akışı olduğunu gösteriyor. Avrupa’da Almanya piyasası yatay seyretmekle birlikte, sonradan açılacağını tahmin ediyorum.” 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.