Sektöre 43,8 Milyar TL yatırımla 170 yeni otel geliyor

Turizm Databank’ın yaptığı araştırmalara göre bu tarihler arasında, çoğunluğu 4 ve 5 yıldızlı olacak şekilde 170 yeni otel projesi faaliyete geçecek. Yeni açılacak bu otel projelerinde yaklaşık 29 bin oda ve 66 bin yatak kapasitesi hizmete sunulacak.

29/09/2023 13:46
Sektöre 43,8 Milyar TL yatırımla 170 yeni otel geliyor

Turizm Databank’ın yaptığı araştırmalara göre bu tarihler arasında, çoğunluğu 4 ve 5 yıldızlı olacak şekilde 170 yeni otel projesi faaliyete geçecek. Yeni açılacak bu otel projelerinde yaklaşık 29 bin oda ve 66 bin yatak kapasitesi hizmete sunulacak. 28 Eylül 2023 tarihli verilere göre, bu projelerin tamamlanmasıyla Türkiye genelinde 170 yeni otel hizmete girmiş olacak.

Bu dönemde gerçekleştirilecek otel yatırımları için toplamda 43,8 milyar TL harcama yapılacak. Bu yatırımlarla beraber turizm sektörü canlanacak ve istihdam alanları genişleyecek.

Hangi şehirde kaç yeni otel açılacak?

Yeni otel projelerinde İstanbul 40 projeyle liderliği elinde tutarken, Antalya 24 proje ve Muğla 19 projeyle takip ediyor. Bu projelerle beraber bu şehirlerdeki turizm potansiyeli daha da artacak. Yeni açılacak otellerle Türkiye, dünya turizminde daha etkin bir konuma gelecek ve birçok farklı ilde otel sayısında ciddi artışlar olacak. Bu projeler, Türkiye turizminin çehresini değiştirecek ve Türkiye’yi uluslararası arenada daha rekabetçi hale getirecek.

Bu değerli yatırımların, Türkiye turizmine büyük katkıları olacak ve Türkiye’nin dünya üzerindeki turizm destinasyonları arasındaki konumunu güçlendirecek.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.