Seferihisarlılar Fuarı başladı...

Seferihisar Belediyesi'nin İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle gerçekleştirdiği "Barış" temalı "Kültürler Buluşması" kortej yürüyüşü ve açılış töreniyle başladı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Seferihisarlılar Fuarı başladı...

İlk gecenin ev sahipliğini üstlenen Ahıska Türkleri, geceye katılanlara "Ahıska Mantısı" ikram ederken, yerel sanatçıları ve halk oyunlarıyla eğlenceyi doruğa çıkardı. Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden gelerek Seferihisar'ı oluşturan farklı kültürlere sahip insanların birbirlerini tanımalarının, kaynaşmalarının amaçlandığı, farklı kültürler ayrılık değil, zenginleşme nedenidir sloganı ve barış temasıyla hazırlanan etkinlikte, anayasa tartışmalarının yaşandığı bugünlerde toplumsal barışa katkı koyarak Türkiye'ye mesaj verilmesi hedefleniyor. Seferihisarlılar Fuarı adıyla düzenlenen ve altı gün sürecek etkinlikte, Seferihisar'da dernekleri bulunan, Afyonlular, Ahıskalılar, Doğu ve Güneydoğu Anadolulular, Karadenizliler Tokatlılar ve Yozgatlılar ev sahipliği yapıyor.

KORTEJDE RENKLİ GÖRÜNTÜLER...

Seferihisar Şehitler Çeşmesi önünde toplanan yaklaşık 2 Bin kişinin katıldığı Kortej Yürüyüşü renkli sahnelere neden oldu. CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İlçe Başkanı Koray Acaroğlu, AKP İlçe Başkanı Ümit Cingöz, MHP İlçe Başkanı Hüsnü Kasapoğlu, altı derneğin başkanları, üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Her deneğin kendi yöresel kıyafetleriyle katıldığı yürüyüşte tüm dernek başkanları Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer'le birlikte meşaleler ve fener alayı eşliğinde ellerinde "Hepimiz Seferihisarlıyız" pankartıyla birlikte yürüdü. Ardından şenlik alanına gelinerek, açılış kurdelesi hep birlikte kesildi. Açılışın ardından 6 gün boyunca açılacak ve her yörenin kendi yemekleri, adetlerini sergileyecekleri stantlar gezildi.
 
BAŞKAN SOYER'DEN TOPLUMSAL BARIŞ MESAJI...
 
Kültürler Buluşması'nın açılış konuşmasını yapan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, böyle önemli bir mesajın Seferihisar'dan verilmesinden duyduğu mutluluğu dile getirerek başladığı konuşmasında; "Farklı kültürler bizim en büyük zenginliğimiz. İşte biz Seferihisar'da olmaz denilen bir olayı ikinci kez başarıyoruz ve tüm Türkiye'ye sesleniyoruz. Etnik kökenimiz ne olursa olsun, biz hep birlikte yaşamaktan mutluyuz. Hepimiz Seferihisarlıyız, hepimiz Türkiyeliyiz. Bu bir barış projesi. Anayasa tartışması uzunca süre hepimizin gündeminde olacak.
 
Bu anayasanın omurgası barış ve toplumsal uzlaşma olmak zorunda. Biz Seferihisar olarak, küçücük bir ilçe olarak geçen yıl başladığımız bu yolculuğun, Anayasa tartışmalarına da katkısı olacağını düşünmeye ve görmeye başladık. Türkiye'nin en çok ihtiyacı olan şey barış. Bunu sağlamak için geçen yıl yaptığımız işi bu yıl daha da büyüterek gerçekleştiriyoruz. Barışı dile getirmenin binlerce yolu olabilir. Elbette gülüp eğleneceğiz, kol kola gireceğiz, ama istiyoruz ki buradan bütün Türkiye'ye güçlü bir barış mesajı gitsin" dedi.

 

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam yeni anayasa ile ilgili olarak İstanbul'da bir toplantıda olduğunu, ama etkinliği duyunca hemen geldiğini belirterek; " Şu günlerde en çok ihtiyacımız olan dostluk, kardeşlik mesajlarının verildiği bu etkinlikte olmak istedim. Her belediye başkanı yol yapar, park yapar. Ama bu tip organizasyonları herkes başaramaz. Bu nedenle Seferihisar Belediye Başkanımız Tunç Soyer'i yürekten kutluyorum" dedi.

İlk gecenin sahibi Ahıska Türkleri Derneği'nin Başkanı Ahmet Mirza yaptığı konuşmada; "Geçen yıl ilk kez yaptığımız etkinlikte ne kadar büyük zenginliğimiz olduğunu anladık. İşte biz Seferihisar'da dilimiz, dinimiz, etnik kökenimiz ne olursa olsun kardeşçe yaşabiliyoruz. Bu da tüm Türkiye'ye örnek olsun. Bize bu imkanı veren Belediye Başkanımız Tunç Soyer'e de yürekten teşekkür ediyorum" dedi.

Tüm dernek başkanları ve Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer'in birlikte el ele sahneye çıkarak halkı selamlamasının ardından başlayan Ahıska Türkleri Gecesi'nde Ahıska Türkleri Kültür Derneği İzmir Şubesi Halk Oyunları ekibi, Gurup Beste ve Erdal Baydar sahneye çıktı. Tüm dernek temsilcileri Ahıska Türkleri müzikleriyle gecenin geç saatlerine kadar eğlendi.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.