Schröder:"Bodrum'a yazık oluyor"...

Muğla’nın Bodrum İlçesi, Gümüşlük Beldesi’nden geçen yaz başında ev alan Almanya eski Başbakanı Gerhard Schröder, günlerini burada geçiriyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Schröder:"Bodrum'a yazık oluyor"...

Bodrum’da tatil yapan Gerhard Schröder, öğle saatlerinde, 25 yıllık dostu turizmci Vural Öger ve Neyzen Tour’un işletmecisi Selim Bozkurt ile Marina Vista Otel’de biraraya geldi. Schröder’i Marina Vista Otel Genel Müdür Serdar Koç karşıladı. Schröder, burada yaptığı açıklamada, Bodrum’dan ev almakla ne kadar iyi ettiğini bir kez daha anladığını belirterek, "Burada yaşadıkça daha çok Bodrum tutkunu oluyorum.

Yılın 12 ayı yaşanabilecek cennet gibi bir yer. Vural Bey’le denizi, tarihi, doğası ve en önemlisi insanı ile bu kadar yumuşak güzel bir kentte neden turizmin daha uzun sezona yayılmadığını konuştuk, tartıştık. Bana kalırsa Bodrum’da yılın 12 ayı turist ağırlanabilir. Çünkü Bodrum’da 12 ay tatil yapılabilecek bir hava ve yine 12 ay konaklama yapılabilecek tesisler var. Ben bu konuda Alman dostlarıma sık sık tavsiyelerde bulunuyorum" dedi.
 
Vural Öger de Bodrum’un Almanya’dan daha çok turist çekebilmesi için daha çok etkin tanıtım yapılması gerektiğini belirtip, "Alman turist, deniz, güneş, doğa ve tarihi seviyor. Bodrum’da bunların hepsi var. O zaman turizmciler oturup daha çok Alman turisti Bodrum’a çekmenin yollarını aramalı, bulmalı. Bunca güzel tesis, böyle güzel bir iklime yazık oluyor" dedi. Schröder ve Öger daha sonra işletmeciliğini Hüseyin Aşkın ve Hüseyin Peker’in yaptığı Arka Restoran’a geçip, öğle yemeği yedi. (Hürriyet)

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.