Savaş gemisi Eisenhower, Antalya'ya 3 Milyon Dolar bıraktı...

ABD'nin en büyük savaş gemileri arasında yer alan Eisenhower, Antalya'da esnafın yüzünü güldürdü. ‘Her şey dahil' sistemi nedeniyle şehir merkezinde fazla turist ağırlayamayan Antalya esnafı, Amerikan askerlerinin 4 günlük ziyaretinde, 15 günlük ciroya eşdeğer bir gelir elde etti.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Savaş gemisi Eisenhower, Antalya'ya 3 Milyon Dolar bıraktı...

Antalya'yı 5-9 Temmuz tarihleri arasında ziyaret eden Eisenhower Uçak Gemisi ile 4300 kişilik mürettebatı şehre liman, gemi hizmetleri dahil 3 milyon doları aşkın bir gelir bıraktı. Antalya'daki kafe, restoran, eğlence merkezlerine yoğun ilgi gösteren Amerikalı askerler, Kaleiçi ve çevresinden de hediyelik eşya, tekstil ürünleri aldı.

Ziyaretin ilk 3 gününde şehre inen askerler, kent merkezinin yanı sıra Kemer, Lara bölgelerindeki tesislere ilgi gösterdi. Giyimden hediyelik eşyaya kadar her çeşit alışveriş yapan askerler, ‘her şey dahil' tesislerde de günübirlik konaklama yaptı. Dev geminin çöpleri dahi özel olarak atılırken, mürettebat için meyve, sebze ve gıda ikmali yapıldı.

Süreklilik sağlanmalı...

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Budak, geminin şehir esnafının yüzünü güldürdüğünü belirterek, ziyaret sırasında kente 3 milyon doların üzerinde gelir kaldığını tahmin ettiklerini söyledi.

Kalekapısı Esnafı Güçlendirme ve Kalkındırma Derneği (Kaleder) Başkanı ve Parlak Restaurant Zinciri Sahibi Güray Parlak da Amerikan askerlerinin 2-3 günde şehre getirdiği hareketliliğin, esnafın 15-20 günlük çalışmasına denk geldiğine dikkat çekti. Parlak, özellikle hediyelik eşya ve gıda hizmeti verenlerin çok memnun olduğunu ifade etti.

Antalya'da 4 adet işletmesi bulunan Shakespeare Bistro'nun sahibi Zeki Özen, kent ekonomisindeki canlanmayı şöyle anlattı: "Keşke bu tür gemilerin sürekliliği olsa. Antalya'ya yılda 8-10 milyon turist geliyor, bunun yüzde 10'u bile şehre inmiyor. Eisenhower'ın kent içindeki yarattığı ticari canlılığın örnek olmasını ve şehrin önde gelen karar mekanizmalarının şapkayı tekrar önlerine koymasını bekliyoruz. Antalya'ya gelen turistin artık kabuğundan çıkarılıp anlaşmalı birkaç mağazada alışveriş yapılması önlenmelidir." (AA)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.