Satılığa çıkarılan otel sayısı düştü

Antalya genelinde satışa çıkan 207 turistik tesisten 32 tanesi Alanya’dan. Bu rakam 2018 yılında ise, 109’du. Satılık turistik tesislerin içinde 27 otel, 1 apart otel, 3 butik otel ve 1 tane de tatil köyü bulunuyor.

14/04/2019 22:41
Satılığa çıkarılan otel sayısı düştü

Turizm sektöründe yaşanan canlanma satılık otel sayısındda büyük düşüşe sebep oldu. Antalya'nın en önemli turizm merkezlerinden Alanya’da satılığa çıkarılan otel sayısı bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 70 oranında düştü.

Yeni Alanya'dan Ramazan Özdemir'in haberine göre Antalya genelinde satışa çıkan 207 turistik tesisten 32 tanesi Alanya’dan. Bu rakam 2018 yılında ise, 109’du. Satılık turistik tesislerin içinde 27 otel, 1 apart otel, 3 butik otel ve 1 tane de tatil köyü bulunuyor.

Satmak yerine ticaretlerine devam ediyorlar

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, geçen senelere göre azalan satılık turistik tesis sayısını 2019 turizm sezonunun iyi geçmesine bağladı. Sili, " İnsanlar tesislerini satmak yerine ticaretlerine devam ediyor. İyi geçecek denen 2019 turizm sezonu da insanlara güven verdi” dedi.

Dövizdeki yükseliş otelciliği yeniden cazip hale getirdi

Sirius Deluxe Otel Genel Müdürü İsmet Ergüleç ise otellerin eski günlerine döndüğünü ifade ederek, “ 2018’den başlamak üzere kar oranlarının eski günlerine geri dönmesi ve yükselmesi umut oldu. Gelir döviz üzerinden, gider ise TL üzerinden olduğu için otelciler kurdaki yükselmeden avantajlı çıktı. Kurdaki gelişmeler, fiyatların yükselmesi, doluluk oranlarının artması otelciliği cazip hale getirdi. Dolayısıyla da satılık otel sayısı azaldı" şeklinde konuştu.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.