Sapanca'ya 3 lüks otel yapacaktı...Kayyuma gitti

Arap sermayeli Merosa şirketine 2013 ve 2014 yıllarında Sapanca'nın iki değerli arazisi törenlerle tahsis edilmişti. Şirket biri kendisine ait arazide olmak üzere Sapanca'ya ikisi 5 yıldızlı biri 7 yıldızlı 3 büyük otel yapacaktı. O şirket konkordato talebiyle mahkemeye başvurdu.

26/02/2021 11:32
Sapanca'ya 3 lüks otel yapacaktı...Kayyuma gitti

Arap sermayeli Merosa şirketine 2013 ve 2014 yıllarında Sapanca'nın iki değerli arazisi törenlerle tahsis edilmişti. Şirket biri kendisine ait arazide olmak üzere Sapanca'ya ikisi 5 yıldızlı biri 7 yıldızlı 3 büyük otel yapacaktı. O şirket konkordato talebiyle mahkemeye başvurdu. Mahkeme şirkete 3 kişilik kayyum yönetimi atadı.

2013-2014 yıllarında Sapanca’da iki değerli arazi Sakarya Valiliği tarafından Arap sermayeli Merosa Şirketler Grubu’na tahsis edilmişti. Arazilerin tahsisleri törenle yapılmıştı. T54'ün haberine göre, her iki törende dönemin Valisi Mustafa Büyük bu yatırımların Sapanca'ya büyük katkı sağlayacağını söylemişti. Şirketin de bir arazisi vardı ve Merosa Sapanca'ya ikisi 5 yıldızlı biri 7 yıldızlı olmak üzere 3 otel inşa edecekti.

MAHKEME KAYYUM ATADI

Borç batağındaki şirketin Genel Müdürü Yusuf Katipoğlu Sakarya 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvurarak konkordato talebinde bulundu. Mahkeme 3 ay süreyle Şirket ve Yusuf Katipoğlu hakkında geçici mühlet verilmesine karar verirken şirkete geçici konkordota komiseri olarak Prof. Dr. Ali Taş, Prof. Dr. Habib Yıldız ve Prof. Dr. Sebahattin Karabinar'n atanmasına karar verdi. Mahkeme şirkette alacaklı olanların 7 gün içinde mahkemeye başvurmalarını istedi. 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.