Rusya’da yurt dışına tatile gitmek lüks haline geliyor
Rusya Tur Operatörleri Birliği Başkan Yardımcısı Artur Muradyan, "Dolar ve Euro hızla artarken, Rusya’dan yurt dışına tatile gitmek lüks haline geliyor" dedi.

Her geçen gün artan dolar ve euronun yanı sıra rublenin değer kaybetmesiyle birlikte Ruslar tatil planlarında zor duruma düşüyor. Rublenin değer kaybı nedeniyle özellikle en çok Mısır, Türkiye, BAE ve Sri Lanka Ruslar için pahalı gelmeye başladı.
Rublenin değer kaybı nedeniyle tüm destinasyonlara tur fiyatlarının arttığını belirten Muradyan, ancak kur farkından en fazla etkilenen destinasyonların Mısır, Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri, Sri Lanka, Hindistan ve Tayland gibi orta fiyat kategorisindekiler olduğuna dikkat çekti.
Nerde o eski günler!
Türkrus'taki habere göre, eskiden Türkiye'de her şey dahil bazı destinasyonlara uçak dahil 1000 Dolara bile iki kişilik tur paketi bulunduğuna, artık bunun mümkün olmadığına işaret eden sektör temsilcisi, en düşük tur fiyatlarının iki kişi için 160-180 Bin Ruble olduğunu (kişi başı 80-90 Bin Ruble) aktardı.
Diğer yandan, yurt dışı turlarına olan talepte önemli bir düşüş gözlenmediğini kaydeden Muradyan, “Durumun eylülde net olarak anlaşılabileceğini düşünüyorum. Dolar kurunun 120-150 Ruble'ye çıkmasının psikolojik sınır olacağını ve bu durumda tatil yapmanın tam anlamıyla lüks haline geleceğini öngörüyorum” diye konuştu.
Önemli haberleri kaçırma!
E-posta bültenine abone ol: