Rusya'da devlet görevlilerinin yurt dışına çıkışı zorlaşıyor

Rusya’da bazı devlet yetkilileri ve kamu şirketlerinin üst düzey yöneticileri için yurt dışına çıkma kuralları sıkılaştırıldı.

04/04/2023 13:55
Rusya'da devlet görevlilerinin yurt dışına çıkışı zorlaşıyor

Financial Times’ın haberine göre, devlet yetkililerinin ve kamu şirketlerinin başındaki isimlerin yurt dışına çıkışlarıyla ilgili yeni kısıtlamalar Kremlin’de onaylandı. Haberde, bazı devlet görevlilerinden pasaportlarını teslim etmelerinin dahi talep edildiği öne sürüldü.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in sözcüsü Dmitriy Peskov, “hassas” sektörlerde çalışan kişiler için yurt dışına çıkış kurallarının sıkılaştırıldığını" doğruladı.

Karar Türkiye'yi kapsar mı?

Kommersant’ın görüştüğü siyaset uzmanı Konstantin Kalaçyov, “2014 yılında, devlet başkanlığı idaresi çalışanlarının tatil için yurt dışına seyahat etmesi yasaklandı ve birçoğu Tayland ve diğer ülkelere olan gezilerini iptal etmek, Soçi ve Kırım'da tatil yapmak zorunda kaldı.

Artık tek seferlik kararların sistemik hale gelmesi ve resmileştirilmesi dışında yeni bir şey yok. Dost olmayan ülkelere seyahat etmenin riskleri nedeniyle, devlet görevlilerinin yurt dışına seyahat etmesi için genel olarak daha katı kurallar getirilmesi kaçınılmazdı” değerlendirmesini yaptı. Kommersant, bölgesel devlet yetkililer için merkezi yönetimin “yurt dışında tatil yapmama” tavsiyesinde bulunduğunu yazmıştı.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.