Rusya’da gündeme, Mavi Bayrak’la oturduk...

Rusya'nın Sesi Radyosu, "Türkiye bu yıl Mavi bayrağın anavatanı sayılan Fransa'nın bile önüne geçmeyi başardı. İlk ödül 1985 yılında Fransa'da verilmişti" ifadesini kullandı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Rusya’da gündeme, Mavi Bayrak’la oturduk...

Türkiye'nin Mavi Bayrak başarısına dikkati çeken Rus medyası, "Türkiye Fransa'nın bile önüne geçmeyi başardı" ifadesine yer verdi. 2013 yılında Türkiye'nin toplam 383 plajının Mavi Bayrak almaya hak kazandığı, geçen yıla kıyasla Mavi bayrak sayısının 59 arttığı, böylece Mavi Bayrak programına katılan 48 ülke arasında üçüncü olduğu belirtiliyor.

Rusya'nın Sesi Radyosu, bu konuya ilişkin haberinde "Türkiye bu yıl Mavi Bayrağın anavatanı sayılan Fransa'nın bile önüne geçmeyi başardı. İlk ödül 1985 yılında Fransa'da verilmişti" ifadesini kullandı.

Türkiye'de 21 yat limanının da Mavi Bayrak kazanmasıyla ülke bu alanda da dünyada yedinci olduğuna dikkat çeken Rusya'nın Sesi, yat limanların yedisi Muğla, altısı Antalya, ikisi İstanbul, ikisi Aydın, ikisi İzmir ve birer limanın da Balıkesir ve Yalova'da olduğuna işaret etti.

Rus turistlerinin özellikle tercih ettiği Antalya'nın Akdeniz kıyılarında Mavi Bayraklı plajların sayısının 179'u bulduğuna işaret ediliyor ve "Bu rakam Türkiye'nin herhangi bir başka bölgesine göre iki kat daha fazla. İkinci sıraya, 76 bayrakla Muğla yerleşti. En az temiz plaj sayısı İstanbul'da. Marmara Denizi'nin kıyısında toplam üç plaj temiz olarak nitelenebiliyor" deniliyor. (tourexpi)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.