Rus turist için Türkiye tatili Soçi’den daha ucuz

Yaz ayları yaklaştıkça Rus turistlerin Türkiye tatil turlarına olan talebi de artıyor. Rusya Tur Operatörleri Birliği Başkanı Maya Lomidze'nin açıklamalarına göre, yaz aylarında tatil yapmak isteyen Ruslar için Soçi'deki ekonomik segmentteki otellerde tatil, Türkiye'ye göre daha uygun olabilir. Ancak, Türkiye'deki premium segmentteki otellerin fiyatları ise Soçi'deki otellere göre yüzde 15-20 daha düşük olabilir.

16/04/2024 14:09
Rus turist için Türkiye tatili Soçi’den daha ucuz

Özellikle, Türkiye'deki beş yıldızlı otellerin fiyatları Rus tatil beldelerine göre daha cazip. Lomidze, Türkiye ile Soçi arasındaki fiyat farkının özellikle premium segmentte olduğunu belirtti. Haberrus'ta yer alan habere göre, Türkiye'deki beş yıldızlı otellerin fiyatlarının daha cazip olduğuna dikkat çekti.

Örneğin, Soçi’de popüler dört yıldızlı bir otelde yapılan rezervasyonlar için 20 Haziran'da başlayan iki kişilik 14 günlük bir tatilin fiyatı uçuşlar hariç her şey dahil olarak ortalama 498 Bin Ruble olarak belirtildi. Ancak, Türkiye'nin popüler beş yıldızlı otellerinden yapılan rezervasyonlar için aynı tarihlerdeki iki kişilik 14 günlük tatilin fiyatının 426 Bin Ruble olduğu ifade edildi.

Uzmanlar, Türkiye'deki otellerin çeşitliliğinin daha fazla olduğunu ve bu nedenle fiyatların daha rekabetçi olduğunu vurguladı. Özellikle, Türkiye'deki üç ve beş yıldızlı otellerin seçeneklerinin fazla olması, çeşitli hizmet ve konum olanakları sunması, Rus turistler tarafından tercih edilmesini etkileyen faktörler arasında yer aldı.

Beş yıldızlı oteller tercih ediliyor

Rusların Türkiye'de tatil için çoğunlukla beş yıldızlı otelleri tercih ettiği belirtiliyor. Beş yıldızlı oteller Haziran ayı rezervasyonlarının %65'ini oluşturuyor. Öte yandan Soçi'de en popüler turlar üç yıldızlı otellerden geliyor. Moskova'dan hareketle Soçi'deki üç yıldızlı bir otel için iki kişilik 7 gecelik 61 Bin Ruble'den satın alınabilirken, benzer segmentteki Türkiye'de popüler üç yıldızlı otel seyahati için minimum 91 Bin Ruble harcamak gerekiyor.

Tatilcilere tavsiyede bulunan seyahat planlama hizmeti Level.Travel Türkiye'deki otel seçiminin daha geniş olduğu ve Karadeniz kıyısındaki otellerde her şey dahil ve ultra her şey dahil tekliflerin daha fazla olduğu ifade edildi. Ancak, Rusya'nın yüksek kaliteli otellerinin eksikliği ve iç turizmin artması nedeniyle Soçi'deki otellerin fiyatlarının yüksek olduğu belirtildi.

Uzmanlar, Soçi ile Türkiye arasında seyahat eden turist kitlesinin tamamen farklı olduğunu da belirtiyor. Bu yüzden birbirine rakip olmadıkları için iki ülke arasındaki tesis seçiminde fiyat karşılaştırmasının yapılmasının da pek doğru olmadığı yorumunda bulunuyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.