Rus turist yurt dışı harcamalarını arttırdı... İlk sırada Türkiye var

Rusya vatandaşlarının yurt dışı tatil beldelerinde yaptığı harcama miktarı artarken başı yine Türkiye çekiyor.

30/07/2021 11:25
Rus turist yurt dışı harcamalarını arttırdı... İlk sırada Türkiye var

RBC gazetesinin VTB Bank verilerine dayandırdığı habere göre, Türkiye'ye yönelik uçuş kısıtlamalarının kaldırıldığı 22 Haziran tarihinden itibaren banka müşterilerinin yurt dışı harcamaları yüzde 36 oranında artış göstermiş.

22 Haziran - 25 Temmuz tarihleri arasında bu müşterilerin harcadığı para miktarı 2,4 Milyar Ruble (33 Milyon Dolar) olarak hesaplanıyor. Bir diğer banka Russkiy Standart'ın müşterilerinin ülke dışında gerçekleştirdiği harcamalardaki artış oranı ise yüzde 71'e kadar çıkıyor.

Harcama miktarları hala 2019 yılının altında 

Tatile çıkan Gazprombank müşterileri de aynı dönemde harcamalarını yüzde 185 oranında arttırmış. Türkrus'ta yer alan habere göre, RBC gazetesi, tüm bankalardaki benzer oranlara rağmen gerçekleşen harcama miktarlarının hala 2019 yılının altında kaldığına dikkat çekti.

Tüm bankalarda harcamaların en çok arttığı yurt dışı destinasyon Türkiye. Ancak Rus turistlerin Türkiye'de yaptığı harcamalar 2019'da yaptıkları harcamaların hala yüzde 21 altında. Bununla birlikte 2019'a kıyasla harcamaların artış gösterdiği bir kalem olarak araç kiralama dikkat çekiyor.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.