Rus turist her yerde Türkiye'deki gibi tatil istiyor

Rus turistlerin tatil çıtasını, Türkiye'de yaptıkları tatillerde yaşadıkları tatil deneyimleri yükseltiyor.

26/10/2023 14:05
Rus turist her yerde Türkiye'deki gibi tatil istiyor

Kommersant gazetesinde yer alan habere göre; Rus turistlerin tatil çıtasını Türkiye'de yaptıkları tatillerde yaşadıkları tatil deneyimleri yükseltiyor. Makusheva and Partners'ın kurucusu Maria Makuşeva, Rus turistlerin ülke içindeki tatil beldelerindeki olumsuz deneyimlerinin bir kısmının, Türkiye otellerinde yaşadıkları ve memnun kaldıkları tatil deneyimleriyle ilgili olduğunu söyledi.

Türkiye'deki otellerde uygulanan her şey dahil sisteminden memnun olan Rus turist, aynı kaliteli hizmeti kendi ülkesindeki otellerden de bekliyor. Türkiye'de yaptığı tatil nedeniyle beklentisi yükselen Rus turist, aynı hizmeti kendi ülkesinde bulamayınca da hayal kırıklığına uğruyor.  

Katılımcıların %22'sinin, fiyat ve kalite arasındaki tutarsızlık nedeniyle tatillerinden memnun olmadığını belirtti

Konuyla ilgili haber, Kommersant gazetesinde yer aldı. Gazete, "Makusheva and Partners ajansı ve Online Market Intelligence (OMI) tarafından yürütülen bir anket, Rusların %62'sinin yurt içi tatillerden tamamen memnun olduğunu, %31'inin kısmen memnun olduğunu ve %7'sinin olumsuz bir deneyim yaşadığını gösterdi" dedi.

Ayrıca katılımcıların %22'sinin fiyat ve kalite arasındaki tutarsızlık nedeniyle tatillerinden memnun olmadığını belirtti. Fuad Safarov imzalı habere göre Kozırev, Rus turistlerin çoğu zaman otellerdeki hizmet ve yemek kalitesinin yanı sıra plajlarda ve eğlence parklarında çok sayıda insandan hoşlanmadığını da vurguluyor.

Turistlerin aynı yeri tekrar ziyaret etmelerinin önündeki engel ne?

Gazete, "Makusheva and Partners ajansı ve Online Market Intelligence (OMI) tarafından yürütülen bir anket, Rusların %62'sinin yurt içi tatillerden tamamen memnun olduğunu, %31'inin kısmen memnun olduğunu ve %7'sinin olumsuz bir deneyim yaşadığını gösterdi." dedi.

Gazeteye göre, ankete katılan Rusların %57'si Rusya'nın sahil beldelerinde geçirdikleri tatilden memnun olduklarını ifade etti. Ancak fiyatların yüksek olması ve beklentileri karşılamayan hizmet seviyesinin yetersiz olması, turistlerin aynı yeri tekrar ziyaret etmelerini engelliyor.

Sonbaharda Rus tatil beldelerindeki turist akışı yüzde 70'ten fazla azaldı 

Habere göre, sonuç olarak, sonbaharda Rus tatil yerlerine turist akışı yüzde 70'ten fazla azaldı ve tur operatörlerinin toplam satışları içindeki payları üç kat azaldı. Ancak ülke içindeki gezi formatı vatandaşlardan plaj tatilinden çok daha fazla memnuniyet alıyor.

Ankete katılanların yaklaşık %57'si sahil beldelerinde ve doğal güzelliklerdeki tatillerini olumlu değerlendirdi. Gezi rotalarını seçen turistlerin izlenimleri daha olumlu oldu. Yanıt verenlerin %73'ü tamamen memnun olduğunu belirtirken, yalnızca %3'ü memnuniyetsizliğini ifade etti.

Türkiye, Mısır ve BAE Rusya'daki paylarını artırdı

Makusheva and Partners ve OMI temsilcileri, "iyi hizmetle konforlu yerlerde dinlenmeyi" tercih eden turistlerin memnuniyet düzeyinin daha düşük olduğunu açıkladı. Gazeteye göre, sosyolojik araştırmadan elde edilen veriler istikrarlı bir turist akışının öngörülmesi açısından önemlidir.

Travelata.ru Pazarlama Direktörü Oleg Kozırev'e göre, piyasa katılımcılarının seyahat şirketlerinin toplam satışlarında Rus tatil köylerinin payı 2023 yazında %23'ten %15'e düşerken, Türkiye, Mısır ve BAE paylarını artırdı.

Benzer bir durum kasım ayında da görülüyor; yurt içi destinasyonlara olan talep %72 oranında azalırken, talebin payı da %48'den %14'e geriledi. Ruslar Tayland, Mısır ve BAE'de tatil yapmayı tercih ediyor. Kozırev, turistlerin geçen yıl yerel tatil yerlerinde yaptıkları tatillerden yeterince memnun kalmadıklarını ve onları tekrar seçeceklerine inanıyor.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.