Rus pazarındaki yeni rakibimiz dişli çıktı

2015 Ocak- Kasım ayları arasında Kırım'da 4 milyon 200 bin turistin tatil yaptığı açıklandı. Bu rakamlarla Kırım, turist sayısı % 31 arttırmış oldu.

31/12/2019 23:40
Rus pazarındaki yeni rakibimiz dişli çıktı

Konuyla ilgili açıklama yapan Kırım Turizm ve Tatil Beldeleri Bakanı Sergey Strelbitsky, "Kırım'da bu sene tatil yapanların % 88'ini Rus vatandaşlarımız oluşturdu. % 10'unu ise Ukrayna vatandaşı oluşturdu. Kırım'da bu sene tatil yapan turist sayısı geçen yola göre % 31 arttı” dedi.

Kırım'a gelen turistlerin büyük bir bölümü tatilini Kırım'ın güney sahilinde geçirmeyi,  % 22'si Kırım'ın doğusundaki Feodosya, Koktebel ve Sudak'ta geçirmeyi tercih etti, % 22'si batısındaki Saki ve Evpatorya'da geçirmeyi tercih etti. Turistlerin % 7'lik kesimi Bahçesaray ve Simferopol ziyaretini tercih etti. Bakan Strelbitsky, turizm gelirlerinden elde edilen verginin bir milyar dolara yaklaştığını da kaydetti. (Gazetem.ru)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.