Büyükelçi, bu yıl Türkiye'ye gelecek Rus turist sayısını açıkladı

Rusya Federasyonu’nun Ankara Büyükelçisi Aleksei Erkhov, Türkiye’yi ziyaret edecek Rus turistlerin, bu yıl 6,4 milyonu aşmasının beklendiğini söyledi.

15/04/2024 14:01
Büyükelçi, bu yıl Türkiye'ye gelecek Rus turist sayısını açıkladı

Rusya Federasyonu Türkiye Büyükelçisi Aleksei Erkhov, başta trafik kazaları olmak üzere turistlerin mağdur olduğu olayların Türkiye’nin imajını olumsuz etkilediğini söyledi. Erkhov, “Mir” banka kartlarının kullanılamayacak olmasının da konforu azalttığını da kaydetti. Ekonomi Gazetesi’ne konuşan Büyükelçi Erkhov, Rus turistlerin Türkiye’ye olan ilgisinin güçlü olduğunu belirterek, 2024 yılı sonuna kadar Türkiye’ye gelen Rus turist sayısının 6,4 milyonu aşmasını beklediklerini belirtti.

Geçen yıl Türkiye’ye 6,3 milyon Rus turist gelmişti. Erkhov, Rusların Türkiye ilgisinin devam ettiğini belirterek, bu eğilimin ne kadar güçlü ve uzun vadeli kalacağının büyük ölçüde Türkiye’ye, Türk seyahat acentelerine ve otel işletmelerine (en başta da fiyat politikalarının makul olmasına) ve turistlerin güvenliğinden sorumlu olan yerel yönetimlerin yanı sıra finansal koşullar da dahil olmak üzere konaklama koşullarının konforuna da bağlı olacağını söyledi. Türkiye’nin turizmde “her şey dahil sistemi” tartıştığına işaret eden Erkhov, Rusların bu sistemden memnun olduklarını ifade etti.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.