Rescate Otelleri’nin üçüncüsü, İstanbul’da açılıyor...

Otelciliğe Ankara’da bir butik tesisle adım attıktan sonra Van’a ilk 5 yıldızlı Rescate Oteli kazandıran Akay Grup yönetimi, üçüncü otelerini İstanbul Ataşehir’de hizmete açmayı planlıyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Rescate Otelleri’nin üçüncüsü, İstanbul’da açılıyor...
Akay Grup Yönetim Kurulu Üyesi Gaye Akay,  Ataşehir’de 14 katlı bir binayı, 5 milyon dolarlık bir harcamayla 12 odalı 5 yıldızlı otele dönüştüreceklerini söylüyor.
Kerem Köfteoğlu -Zincire dönüştürmeyi hedefledikleri tesislerine koydukları “Rescate” adının İspanyolca ‘kurtuluş’ anlamına geldiğini belirten Gaye Akay, zincirin üçüncü halkasını oluşturacak İstanbul’daki oteli 2012 sonunda hizmete açacaklarını belirtiyor. 

Rescate İstanbul Oteli’ni Ankara’da City Otel’in sahipleriyle ortaklaşa hizmete acacaklarını belirten Akay, tesisle ilgili şu bilgileri veriyor: “Ataşehir plazalar bölgesinde yer alan tesisimiz toplam 11 bin metrekarelik kapalı alana sahip. Otelimizde toplam dört salon, 128 oda, üç mağaza, spa merkezi ve iki restoran olacak. Tesisi 2012 sonu veya en geç 2013 başında hizmete açmayı hedefliyoruz.”

Van’ın ilk 5 yıldızlısı
Akay, Ankara’da 25 odalı butik hizmet veren otellerini 2007 yılında hizmete açtıklarını belirterek ikinci yatırımları hakkında şöyle konuştu: “İkinci yatırımı memleketimiz Van’a yaptık. Kendimize ait arazi üstüne inşa ettiğimiz Van’ın ilk 5 yıldızlı tesisini 26 Haziran’da, 200 kişilik Tıp Kongresine ev sahipliği yaparak hizmete açtık. 10 milyon dolara mal olan göl manzaralı 94 odalı otelimiz, 650 kişilik balo salonuna sahip. Depremden hiç etkilenmeyen otelimizin balo salonunu, Kızılay ve AKUT gibi depremzedelere yardım eden kuruluşlara tahsis ettik.”
Rescate Hotel Van’ın kendisine ait bir teknesi olduğunu vurgulayan Akay, misafirlerine Van Gölü’nde mavi tur imkanı sunduklarını kaydetti.  Deprem öncesi otelin kentin önemli bir buluşma noktası haline geldiğine değinen Akay sözlerini şöyle sürdürüdü: “Kentin önemli düğün ve organizasyonları otelimizde gerçekleşmeye başladı. Ramazan ayında sunduğumuz canlı fasıllı iftarlar yoğun ilgi gördü. İşkur ve MEB ile yaptığımız işbirliği sayesinde bölgemizden 100 kişiye iş imkanı sunduk.”

Girişimci, Van’ın vergi rekontmeni…
Memleketi Van’a ilk 5 yıldızlı tesisi kazandıran Kurtuluş Akay, Akay Grubun amiral gemisi Akay Gıda Pazarlama Sanayi şirketinin temellerini 40 yıl önce babası Faik Akay’la attı.  Şirket, kurulduğundan bu yana, Efes Pilsen, Philip Morris, Mey İçki ve Coca Cola gibi firmaların ürünlerinin bölgesel dağıtımını üstlendi.  Şirketlerini Akay Grup altında toplayan Kurtuluş Akay,  yönetim kurulu başkanlığını yürütmekle beraber, oğlu Umut ve iki kızı Gaye ile Gamze’yi aktif yönetici olmaları için teşvik ediyor. .  

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.