Rekor bekliyoruz... Bu yıl Türkiye'ye 4 milyonu aşkın İngiliz turist gelecek

Birleşik Krallık'ın Ankara Büyükelçisi Jill Morris Türkiye'yle turizm ilişkileriyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Büyükelçi, bu yıl Türkiye'ye gelmesi beklenen İngiliz turist sayısını da açıkladı.

09/05/2024 14:21
Rekor bekliyoruz... Bu yıl Türkiye'ye 4 milyonu aşkın İngiliz turist gelecek

Birleşik Krallık'ın Ankara Büyükelçisi Jill Morris Sabah'tan Betül Usta'ya değerlendirmelerde bulundu. Morris, şunları söyledi:

Britanya vatandaşları, Türkiye'yi ziyaret eden en büyük üçüncü turist grubu. Bu durum, ülkelerimiz arasındaki stratejik ilişkiler ve güçlü ticaret ortaklığının yanı sıra halklarımız arasında da çok güçlü bağlar olduğunu gösteriyor. Bir turizm merkezi olarak Türkiye'nin harika cazibesini de ortaya koyuyor. 2018'de Türkiye'ye gelen Britanyalı turist sayısı 2 milyon 300 bindi.

Bu sayı, 2019'da 2.5 milyonun üzerine çıktı. 2020 ve 2021 yıllarında Kovid küresel turizmi olumsuz etkiledi fakat sonrasında hızlı toparlanma gözlendi. 2022'de 3 milyonu aşkın Britanyalı turist sayısı ile pandemi öncesi seviyelerin çok üstüne çıktık. 2023'te Türkiye'yi 3,81 milyon Britanyalı turist ziyaret etti. Yeni bir rekor kırıldı. Bu yıl dört milyonu aşkın turist ile bir rekor daha kırmayı bekliyoruz.

Britanya vatandaşlarını Türkiye'ye çeken şey ne?

Britanya vatandaşlarını Türkiye'ye çeken şey ülkenizin zengin kültürü, doğal güzelliği, harika mutfağı ve ünlü Türk misafirperverliği. İstanbul'un yanı sıra sahil şeridindeki tatil yerler Britanyalılar arasında oldukça popüler.

Türkiye'nin sunduğu çok şey var ve Türkiye Turizm Bakanlığı da Türkiye'nin cazibesini farklı bölgelerini de içine alacak şekilde çeşitlendirmeye çalışıyor. Britanyalıların ziyaretlerinin büyük bir çoğunluğu sıkıntısız geçiyor ama bu ziyaretim bana, herhangi bir sorunla baş etmemiz gerektiğinde Türk ortaklarımızın bizimle kurdukları mükemmel işbirliği için kendilerine teşekkür etme fırsatı sunuyor.

Vize açıklaması

Türkiye'den yapılan öğrenci vizesi başvurularındaki eğilim son 5 yılda önemli ölçüde dalgalanma gösterdi. Kovid salgını ve bunun getirdiği kısıtlamalar nedeniyle dikkate değer değişimler yaşandı. Uzun vadeli öğrenci vizelerinin 2022 ve 2023'te artmaya devam etmesiyle birlikte yukarı doğru bir gidişat var. 2023'te yüzde 30'luk bir artışla, istatistikler bu ilginin yükseliş eğiliminde olduğunu gösteriyor.

Vize işlem süreleri, vize türüne ve başvuru sahibinin bireysel durumuna göre değişiyor. Standart vizenin işlenmesi 3 hafta kadar sürüyor. Ağustos ve Eylül gibi öğrenciler başvurularının yüksek hacimli olması ve küresel talep nedeniyle gecikmeler yaşanabiliyor. Operasyonel ekipler, standart işlem süreleri dahilinde işlem yapıyor. Ancak, öğrencilerin vizelerini Eylül ayındaki kurs başlangıç tarihinden önce almalarını sağlamak için yaz aylarındaki büyük hacimli başvurulara hazırlanılıyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.