Protestolar Londra turizmini derinden vurdu...

Londra’da sokakların tansiyonu düştü, şimdi akıllarda bir soru var: Günlerdir medyada adı anarşi ile anılan Londra’nın turizmi bu olaylardan nasıl yara almadan kurtulacak?

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Protestolar Londra turizmini derinden vurdu...

Her ne kadar sokak gösterileri kentin dış mahallelerinde gerçekleşmiş olsa da, Nothing Hill ve Soho gibi Londra’nın lüks mekanlarında kalan kimi turistler saldırıya veya kapkaça uğradıklarını belirtiyor.

Turizm acenteleri durumdan tedirgin:

“Londra’da atmosfer yaşananlardan dolayı hiç iyi değil. Rezervasyonlarımızın yaklaşık yüzde 20 ile 30’u iptal edildi.” Sokaklardaki polis gücü 16 bine çıkartılsa da Ameriklaı ve Avrupalı yetkililer Londra’ya gidecek vatandaşlarına dikkatli olmaları uyarısında bulundu.

Bir Amerikan turist tüm uyarılara rağmen Londra’ya geldiğini söylüyor:

“Birçok kişi bize buraya gelmememizi söyledi. Otelden de birkaç kişi bize gelmeyin dedi. Ancak biz geldik çünkü zaten bir günlüğüne buradayız. Yarın Amerika’ya geri dönüyoruz.”

Londra Turizm Ofisi Basın Sözcüsü Patricia Yates durumun abartıldığı görüşünde: “Dünya çapında haberlerde yer alış şeklimiz elbette istenmeyen bir şekildeydi ancak bazı hükümetleirn yaklaşımı da abartılıydı. Bizim burada vereceğimiz tek tavsiye kentin eylemlerin olduğu bölgelerine gidilmemesi. Birçok turist için o bölgeler bir anlam taşımıyor, turistik yerlerden çok uzakta, oraları görmeyecekler bile.”

Kent, turizm alanındaki ilk sınavını bu ayın sonunda Avrupa’nın en büyük festivallerinden biri olan Nothing Hill festivaliyle verecek. 2012 Olimpiyat Oyunları da uzun vadede Londra için bir büyük sınav daha olacak. (tourexpi)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.