Otellerin kredi kullanım oranlarında rekor artış

Konaklama sektörünün toplam kredi kullanımı, 2021 yılında % 71,6 artarak 30,5 Milyar TL’den 52,2 Milyar TL’ye ulaştı.

02/02/2022 10:50
Otellerin kredi kullanım oranlarında rekor artış

Diğer yandan; otellerin parasal yükümlülüklerine karşılık, bankalardan garanti olmasını istedikleri ve gayri nakdi krediler olarak isimlendirilen kısım da bu döneminde % 40,4 artarak 2,9 Milyar TL’den 4,1 Milyar TL’ye çıktı.

Takibe düşme oranı

Turizmdatabank'ta yer alan habere göre, otellerin aldığı kredilerindeki takibe düşme oranı 2020 yılında -1,0 Milyar TL iken, 2021 yılında 656 Milyon TL artışa geçti. Batık krediler Eylül-Kasım'da da artmıştı.

Otellerin aldığı nakdi kredilerindeki takibe düşme oranı da 2021 yılında % 1,3 olurken, gayri nakdi krediler dahil takip oranı % 1,2 oldu. Takibat oranı 2020 yılındaki BDDK düzenlemesinden sonra genelde düşüş göstermişti.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.