Otellerdeki depremzede sayısı azalıyor

Depremin meydana geldiği illerden başka şehirlerdeki otellere yerleştirilenlerden kimi kiraladığı eve geçiyor kimi bir yakını tanıdığının yanına gidiyor. Bu nedenle otellerde kalan depremzede sayısı azalıyor.

26/02/2023 21:45
Otellerdeki depremzede sayısı azalıyor

En çok depremzedenin kaldığı Antalya ve ilçelerindeki otellerde kalanlar 17 Şubat’ta 75 bine ulaşmışken 24 Şubatta sayı 73 bine düştü. Oteller depremzedelerden olanağı olanlardan bazılarının ilk günlerin şokunu atlattıktan sonra başka şehirlerdeki yakınlarının yanına gittiğini kimilerinin ev kiralayarak oraya geçmek üzere otelden ayrıldıklarını belirterek 17 Şubat’ta 75 bini bulan otellerdeki depremzedenin 73 bine düşmesinin nedeninin bu olduğunu söyledi.

Antalya Valisi Ersin Yazıcı yaptığı açıklamada Antalya’ya 154.086 depremzede geldiğini belirterek  bunların 73 bin 649’unun otel, apart, pansiyon gibi yerlere yerleştirildiğini söyledi. Vali Yazıcı, “Antalya’mızda misafir ettiğimiz 154 bin 86 kişiyi rahat ettirmek, onların yaşadığı travmayı daha hızlı atlatabilmeleri için tüm kurum ve kuruluşlarımız, otellerimiz ve ulaşım sektörümüze teşekkür ederim" dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.