Otelcilikteki en yeni 'Dijital Pazarlama Trendleri' neler?
Marka değerinizi, marka bilinirliğini ve gelirleri artırmanın en efektif yolunun dijital pazarlamadan geçtiğini artık hepimiz biliyoruz. Siz de 2018 yılında markanızın geleceği için dijital pazarlamaya vakit ve nakit ayırın.

Murat Gencer-Webius Digital
Marka değerinizi, marka bilinirliğini ve gelirleri artırmanın en efektif yolunun dijital pazarlamadan geçtiğini artık hepimiz biliyoruz. Siz de 2018 yılında markanızın geleceği için dijital pazarlamaya vakit ve nakit ayırın.
İşte size yol haritası:
1. Büyük Veri Yönetimi
Büyük datanın en kolay elde edileceği sektör, sanıyorum konaklama sektörüdür. Misafir yorumları, anketler, sosyal medya dataları, misafir alışkanlıkları, doğum günü, evlilik yıldönümü, alerji, tercih edilen oda tipleri... Daha sayabileceğimiz yüzlerce bilgi şu an elinizde ve yönetilmeyi bekliyor. Böylelikle, büyük veri size büyük resmi de gösterecektir.
Dilerseniz hizmetlerinizi iyileştirin, tüketicinize göre uyarlayın, zayıf ve güçlü yönlerinizi tespit edin, rakiplerinizi analiz edin, eyleme geçin! CRM’i, yorum sitelerini cevaplamaktan ibaret sanmayın. Bir CRM programı edinin.
2. Web Sitesi Yönetimi
Web sitenizi, markanız hakkında kalite algısı yaratacak ve karar sonrasında satın almanın gerçekleşeceği bir platform haline getirin. Arama motorlarında görünür ve kolay bulunur olabilmek için (SEO) - arama motorlarında optimize olun. Arama motorlarıyla dost içerikler oluşturun, her cihazla uyumlu çalışmasını sağlayın. Mobil teknolojiyle uyum sağlayın. Ürün ve hizmetinize göre özelleştirilebilir Online Rezervasyon Modülü entegre edin.
Kampanyalar düzenleyin, stratejiler üretin. Sosyal ve güncellenebilir bir web siteniz olsun. Dilerseniz dış pazarlardaki tur operatörlerinin fiyatları güncel bir şekilde sitenizde yer alabilir. Hatta gerekiyorsa onları web sitenizde destekleyebilirsiniz.
3. 360° Sanal Gerçeklik
Sosyal medyada ve web sitenizdeki canlı yayınlarda 360° sanal gerçekliğin gücünü kullanın. Hedef kitlenize daha doğal, filtresiz, otelinizin tüm gerçekliği ile markanızı tanıtın. Facebook reklamlarında 360° sanal görsellerin video ve 2 boyut fotoğraflara göre daha az maliyet oluşturduğunu biliyor muydunuz?
4. Sosyal Medya Yönetimi
Sosyal medya yönetimini öncelikle iletişim kanalınız olarak kullanın. Sosyal medya kanallarının algoritması gereği günlük içerikler paylaşın, ara vermeyin. Reklam ile gelen nicelikli kitleden çok; organik ve nitelikli kitleye güvenin. Çok takipçi tabii ki önemlidir ancak bu takipçiler ürün ve hizmetlerinizi satın alacak güçte olmalıdır,. Aksi taktirde niteliksiz kitle gerçek alıcının önüne geçecektir.
Sayfa büyümesi yerine, gönderilerin daha görünür olması için gönderi reklamlarını öneriyoruz. Konuşan bir kitle oluşturun, onları marka temsilciniz haline dönüştürün. Web sitenize link vererek trafik gönderin. Satınalma gerçekleşmese bile arama motorlarında sıralamanız yükselecektir. Hikayenizi anlatan, misafir görüşlerini sunan kısa ve öz videolar paylaşın. Özgün ve şeffaf olun.
5. Online İtibar Yönetimi
Tüketicinizi dinleyin, onları yetkili birisinin dinlediğini fark ettirin. Negatif yorum yazmış olsalar bile, yetkiliye ulaşmak onları memnun ve ikna edecektir. Pozitif yorum yazanlara da, basma kalıp olmayacak şekilde geri dönüşler yapın Bu, markaya bağlılığı artıracaktır. İlk defa yorumlarınızı okuyanlar, güven içerisinde markanızı tercih edeceklerdir.
Misafirlerinizin ürettikleri içerikler en değerli içeriklerdir. Online itibar yönetimi için araçlar kullanın, ölçün, analiz edin, kıyaslayın. Anketlerinizin daha çok değerlendirilmesi ve yönetilebilir dataya dönüşmesi için online misafir memnuniyet anket çözümlerini kullanın. Şemantik analiz özelliği sayesinde verilerinizi otomatik sınıflandırın.
Şimdiden mutlu, sağlıklı ve bol kazançlı bir yıl dilerim.
Önemli haberleri kaçırma!
E-posta bültenine abone ol: