Ortadoğu pazarının lideri başarıya doymuyor

Ortadoğu pazarında Türkiye rüzgarı esmeye devam ediyor. İçinde Körfez ve Kuzey Afrika ülkelerinin de bulunduğu Orta Doğu pazarının en önemli aktörlerinin başında gelen Karnak Travel, başarılarıyla bu pazardaki yerini her geçen gün daha da sağlamlaştırıyor.

31/12/2019 23:40
Ortadoğu pazarının lideri başarıya doymuyor

HASAN ARSLAN - TURİZM AKTÜEL

Aldığı ödüllerle başarısını taçlandıran Karnak Travel, önümüzdeki yıl 30’uncu kuruluş yıldönümünü kutlamaya hazırlanıyor. Ortadoğu pazarının lideri olan Karnak Travel’ın Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Ali Abet, Karnak Travel’ın başarısının sırrını ve gelecek planlarını, Turizm Aktüel’e anlattı.

Serdar Ali Abet, ‘Misafirini iyi tanımak ve sevmek, onun hak ve hukukuna saygılı olmak, bu mesleğin ana felsefesini oluşturur’ diyor.

Karnak Travel’ı  anlatır mısınız ? Nerelerde,  hangi ülkelerde faaliyet gösteriyor?

Karnak Travel, içinde Körfez ve Kuzey Afrika ülkelerinin de bulunduğu, Orta Doğu coğrafyasının tümünde faaliyet gösteriyor. Arap dünyası olarak da adlandıracağımız bu coğrafya, 22 ülkede yaklaşık 360 milyon insanın yaşadığı büyük bir bölgedir. Bu bölgede Abu Dhabi ve Dubai başta olmak üzere  Lübnan, Suriye, Tunus ve Cezayir’de kendi ofislerimiz bulunuyor. Ayrıca bu ülkelerde bulunan 1600 seyahat acentası kanalıyla ürünlerimizi pazarlıyoruz. Bu kanallardan gelen misafirlerimize İstanbul merkez olmak üzere Antalya – Bodrum ve Marmaris şubelerimizle tüm Türkiye’de hizmet veriyoruz.  

Serdar Ali Abet, geçtiğimiz mart ayında ITB Turizm Fuarı’nda,  7 bin 800 acenta arasında birincilik kazanarak Tourexpi ödülünü törenle almıştı.

Karnak Travel’ı “Karnak” yapan ana unsurlar nelerdir ?

Misafirini iyi tanımak ve sevmek, onun hak ve hukukuna saygılı olmak, bu mesleğin ana felsefesinin “A”sıdır. Buna inanmış profesyonel bir kadro, ileriyi görebilme yeteneği,  yenilikçi bir ruh, tekrarcı olmama, farklılık yaratabilme heyecanı, cesur kararlar verme ve uygulama  Karnak Travel’ı Karnak yapan ana unsurlardır diyebiliriz.

Karnak Travel, ekip olarak her türlü fedakarlıkla, hizmet etme bilinciyle, maddi tatminlerden çok başarmaya odaklanarak faaliyetlerini sürdürüyor. 

Ortadoğu’da  yıllardır  pazar liderliğini elinizde tutuyorsunuz. Bu başarının sırrı nedir?

Ekip olarak her türlü fedakarlıkla, hizmet etme bilinciyle, maddi tatminlerden çok başarmaya odaklanarak çalışıyoruz.  Bu da bizi birinciliğe adım adım yaklaştırdı. Bildiğiniz üzere başarı hikayelerinin arkasında daima kişiler vardır. Bir taraftan kurumsal yapı ile profesyonelliğe ve gelişmiş teknolojiye önem verirken, diğer taraftan da “Büyük bir aile sıcaklığı” geleneğini sürdürmeye çalışıyoruz.

Geçtiğimiz mart ayında,  7.800 acenta arasında birincilik kazanarak Tourexpi ödülünü aldınız. 7.800 acenta arasında Karnak Travel’ı birinciliğe taşıyan unsurlar neler oldu ?

Bizi diğer acentalar arasından birinciliğe taşıyan unsurlar aslına bakılırsa çok çeşitli. Çünkü Karnak Travel, sadece bir alanda değil, birçok alanında uzman derecesinde faaliyet gösteriyor. Tourexpi de zaten bu ödülün bize,  Ortadoğu gibi zor bir pazarda hiç ara vermeden yaptığımız etkili tanıtım faaliyetleri ve Arap tüketicisine Türkiye’yi  tatil ülkesi olarak sevdirmeyi başardığımız için verildiğini  açıkladı.  Tabii buna ilave olarak sağlık ve termal turizmi, cruise, mice organizasyonları gibi katma değeri yüksek, uzmanlık isteyen farklı veya yeni sahalara yatırım yapmak ve Türkiye’yi tüm bu turizm dallarında hak ettiği şekilde tanıtıp, tüketiciye benimsetmek de, bizi ayrıcalıklı kılan ve ödüle ulaştıran diğer etkenler.

Karnak Travel Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Ali Abet, ‘Ardarda yaptığımız çalışmalar bizim zirveye oturmamızın temelini oluşturdu.”

29 yıldır faaliyet gösteren bir acenta olarak, geriye baktığınızda Karnak Travel’ın sizce kırılma noktası nereden başlıyor ? Bu başarı hikayesini kısaca anlatır mısınız?

Ben tek kırılma notasından bahsedemeyeceğim. Ardarda yaptığımız çalışmalar bizim zirveye oturmamızın temelini oluşturdu. Aslına bakılırsa, biz ilk zamanlardan itibaren, aldığımız cesur kararlarla, aynı kulvarda yer aldığımız diğer acentaların arasından sıyrıldık. Tabii ki ülkemiz etrafında yaşanan politik olaylar, Türkiye’nin yaptığı ekonomik, sosyo-kültürel ataklar ve bizim çabalarımız bu kırılma noktası için basamakları hazırladı. Önemli olan gündemi takip edip, neyi, nasıl , ne zaman kullanacağınız. 2004 yılı itibari ile büyük harcamalar yaparak hazırladığımız katologlar ve ATM standları yüksek ivmeli başarının başlangıcı oldu. 2006 yılı ATM fuar standı , o güne kadar bu fuarda yapılmamış bir dizayn ve show’du. 2008 yılında 780 acenta yetkilisi ve sahibi için Antalya’da organize ettiğimiz 5 günlük fam trip ve arkasından Türk dizilerinin yüksek ilgi uyandırmasıyla kiralanan Abud Efendi Yalısı, asıl kırılma noktalarıdır.  Bu arada yaptıklarımızı takip ederek, bize inanan ve destek olan otellerin desteğini de vurgulamadan geçmek istemem.

Gelecek yıl 30’uncu kuruluş yıldönümünüzü kutlayacaksınız. Ne gibi etkinlikler yapmayı planlıyor sunuz?

Biz 25’inci yılımızı da Dubai’de ATM fuar döneminde verdiğimiz görkemli bir davetle kutlamıştık.  Türkiye’den  fuarda  olan otel yetkililerini, işbirliği içinde olduğumuz yabancı tur operatörlerini ve acenta çalışanlarını, havayollarını, TÜRSAB, TUROB ve yerli-yabancı basın mensuplarını da davet ederek, güzel bir geceye imza atmıştık.  Gelecek sene de mutlaka bir kutlama yapılacak. Bu defa, uzun yıllardır bize sadık olan müşteri kitlemizi de dahil ederek bir aktivite yapmayı planlıyoruz. Ancak daha fazla detay verip, sürprizleri bozmayalım.

 Serdar Ali Abet, “Alternatif ürün ve dolayısıyla destinasyon yaratmaktan çekinmiyoruz.  Bu nedenle yeni açılan birçok otelin tek tercih ettiği acenta konumundayız”. 

İstanbul ve Türkiye’de bulunan oteller ile nasıl bir işbirliği içerisindesiniz? Otellerin  Karnak Travel ile çalışmaktan memnun olmasının sırrı nerede yatıyor?

Öncelikle biz müşterimizi çok iyi tanıyoruz.  Ne amaçla ülkemize geldiklerine bağlı olarak, tercih edecekleri otelleri  tespit etmek zor olmuyor.  Müşteri ve otel yönünden bakarsak, beklentiler   ile profil örtüştüğünde, operasyonel olarak  sorunsuz bir süreç yaşanıyor. Bunun yanısıra,  alternatif ürün ve dolayısıyla destinasyon yaratmaktan çekinmiyoruz.  Bu nedenle yeni açılan birçok otelin tek tercih ettiği acenta konumundayız.  Bu da doğal olarak geniş bir ürün yelpazesi  ve potansiyel artışı sağlıyor. Bu da, bizimle çalışan otellere yönlendireceğimiz kapasitenin orantılı bir şekilde artmasına neden oluyor.

İkinci sorunuzun cevabı tek kelimede var zaten: “İşbirliği”. Maalesef sadece bizim sektörde değil, genel olarak bu kelimenin anlamı tam olarak idrak edilmeden ticaret yapmaya çalışılıyor. Biz hiçbir zaman tek taraflı menfaatler doğrultusunda bir planlama yapmıyoruz.  Alıcı – satıcı gibi değil de, iyi günde – kötü günde  çözüm ortaklığı  ve win-win felsefesiyle birlikte çalışabilmek, ilişkileri her zaman sıcak tutabilmek ve karşılıklı güven ortamını oluşturabilmek, empati kurabilmek, tarafların memnuniyetini sağlayabilmek bizimle  işbirliği memnuniyetinin esas unsurları  olarak sıralanabilir.

Sağlık turizmine yönelik faaliyetleriniz de bulunuyor. Bunu kısaca anlatır mısınız ? Sağlık turizminde Karnak olarak, nerede devreye giriyorsunuz? Neler yapıyorsunuz ?

Türkiye son yıllarda sağlık sektörüne devasa ölçeklerde yatırım yaptı. Son teknolojiyle donatılmış hastanelerimiz ve çok başarılı doktorlarımız var. Sağlık turizmi; bu olguların Türkiye’nin turistik zenginlikleriyle birleştirilerek,  küresel pazarlara sunulabilmesidir. Sektörün, katma değeri yüksek ürün ve hizmetlere ihtiyacı var. Diğer taraftan ise, sağlık sektörünün kendisini  dış pazarlara tanıtabilmek  için turizm sektörünün yıllar içerisinde sahip olduğu yurtdışı tecrübe, altyapı ve ilişki birikimine ihtiyacı var. Bu olgulardan hareketle, Karnak olarak, sağlık, ürün ve hizmetlerini, konaklama, ulaşım ve bunun gibi turizm hizmetleriyle örtüştürerek pazarlara sunmayı hedefliyoruz.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.