Ömer Tosun: Lüks bir otel zinciri ile anlaştık, otel sayımızı 5’e çıkarıyoruz

Indigo Group, Museum Hotel’le girdiği otelciliğe, 5 yeni otel yatırımıyla devam etme kararı aldı. Biri 55 diğeri 60 odalı otel ve 100 odalı rezidanstan oluşan yatırımın işletmesi için ise lüks bir otel ile anlaştı. Bu 5 tesisin toplam oda sayısı 300 olacak. 150 milyon dolarlık bir yatırım yapacağız. Indigo Group Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Tosun, “İlk tesisimizi Museum Hotel’in yanında kurmak için yatırıma bu sene başlayacağız” dedi.

23/03/2023 16:22
Ömer Tosun: Lüks bir otel zinciri ile anlaştık, otel sayımızı 5’e çıkarıyoruz

Geçen yıl kurulan, jeotermal ve doğal mineralli su kaynaklarını en efektif şekilde Türkiye ekonomisine kazandırmak amacıyla hareket eden Jeotermal& Mineralli Su Yatırımcıları Derneği’nin başkan vekili Ömer Tosun, fay hatları ile termal su kaynaklarının dağılışı arasında çok uyumlu bir ilişki bulunduğunu ve ülkemizin termal su konusunda çok zengin bir kaynağa sahip olduğunu söyledi.

Bugün dünyada termal turizmin 100 milyar dolarlık bir büyüklüğe sahip olduğunun altını çizen Tosun, Türkiye’nin her bölgesinde çıkan termal suların farklı hastalıklara şifa olduğunu vurguladı. Dernek olarak bunu ortaya çıkarmak için bir çalışma başlattıklarını ifade eden Tosun, özellikle deprem afetinin yaşadığı şehirlerde ekonomiyi canlandırmak ve istihdam sağlamak için bu bölgelere termal tesisler kurulabileceğini de ifade etti.

TERMAL TURİZMİNİN GELİŞMESİ İÇİN KOLLARI SIVADIK

Ekonomim'den Fatoş Bozkuş'un haberine göre, Kapadokya’da 2002 yılından bu yana faaliyet gösteren Museum Hotel’i de bünyesinde bulunduran İndigo Group’un da yönetim kurulu başkanlığını yapan Tosun, şirket olarak da termal turizmin gelişmesi için kolları sıvadı. Kapadokya’da lüks bir termal otel ve termal sağlık tesisi kurmak için çalışmalara başladıklarını söyleyen Tosun hatta bu otelin işletmesi için çok uluslu bir konaklama şirketiyle bu konuda anlaşmaya vardı.

KAPADOKYA'YA ÖNEMLİ KATKI SAĞLAYACAK

Bu otellerin bölgede lüks termal ve sağlık turizminin öncülüğünü yapacağını belirten Tosun, “Uluslararası bir turizm zincirinin işletmesini yapacağı iki otel ve otel içinde yer alacak bir de rezidansı kapsayan projemiz toplam 150 oda olacak. Bu marka, Kapadokya turizm için çok önemli katkı sağlayacaktır.

Hatta onu gören diğer lüks turizm markaları da bölgeye yatırım yapacaktır. Bizim ayrıca Avanos’ta 100 odalı bir tesis ve Museum Hotel’in yanında iki tane daha otel yatırımı yapma planımız var. Bu 5 tesisin toplam oda sayısı 300 olacak. 150 milyon dolarlık bir yatırım yapacağız. İlk tesisimizi Museum Hotel’in yanında kurmak için yatırıma bu sene başlayacağız” dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.