Nirvana Cosmopolitan’dan, gastronomi dünyasına yeni bir sayfa

Antalya’nın yeni incisi Chayote Şef Restoran; yerel, taze ve lezzetli tabaklarını gastronomi tutkunlarıyla buluşturmaya başladı. Nirvana Cosmopolitan bünyesinde hizmet veren restoranın kapısı, hem otel misafirlerine hem de Antalyalı lezzet düşkünlerine açık.

31/05/2024 12:51
Nirvana Cosmopolitan’dan, gastronomi dünyasına yeni bir sayfa

Başta Antalya ve çevresi olmak üzere Türkiye’nin her köşesinden temin ettiği yerel ve taze malzemeleri, baş döndüren sunumlarla tabağa yerleştiren Chayote Şef Restoran; gastronomi dünyasında yepyeni bir sayfa açtı. Akdeniz ve Ege mutfağının özünden ilham alarak oluşturduğu menüsüyle Chayote, misafirlerine şaşırtıcı lezzetler sunmayı amaçlıyor.

Yerel Malzemelerin Gücü

İsmini, Latin Amerika kökenli ve Akdeniz bölgesinde kendine özgü bir yuva kurmuş kabakgiller ailesinin yenilebilir bitkisi ‘sechium edule’ yani dikenli kabaktan alan Chayote’nin en dikkat çekici özelliklerinden biri, özenle seçilmiş taze ve yerel malzemeleri. Enginarı Urla’dan, balı Marmaris’ten, tahini Manavgat’tan, erişteyi Chayote’nin şefi Tuncay Gülcü’nün annesinden alan restoran; bölgenin doğal zenginliklerinden ilham almakla kalmıyor, onları bizzat tabaklarına yerleştiriyor.

Çağdaş ve Yenilikçi Yaklaşım

Mevsim ürünlerini yaratıcı şekillerde birleştiren ve farklı bakış açılarıyla yorumlayarak misafirlerine alışılmışın dışında bir tat deneyimi sunan Chayote; sadece bir yemek mekanı değil, aynı zamanda bir buluşma noktası. Akdeniz ve Ege mutfağının geleneksel lezzetlerini odun ateşinden sous videye pek çok pişirme tekniğiyle yeniden yorumlayan Chayote Şef Restoran’da her yemek bir sanat eseri, her tat bir keşif.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.