Mübarek indirim!..

Halk isyanı nedeniyle turist sayısı dibe vuran Mısır'da otellerin fiyatları indirmesi Türk tatilciye de yaradı. Ulaşım dahil 1 haftalık Şarm El Şeyh tatil paketinin fiyatı 349 Euro’dan 199 Euro’ya düştü.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Mübarek indirim!..

30 yıllık Hüsnü Mübarek rejiminin yıkılmasının ardından Mısır’ın en büyük gelir kaynaklarından turizm canlanmaya başladı. Almanya, İngiltere, İtalya, Hollanda, Belçika, İsveç, Danimarka ve Norveç vatandaşlarına Mısır’a gitmemeleri yönündeki uyarılarını kaldırdı.

 
Türk acenteleri de 15 Mart'tan itibaren Mısır tatil turlarına başlama kararı aldı. Halk isyanı öncesinde Mısır'ın tatil cenneti Şarm el Şeyh'te 349 Euro'ya satılan bir haftalık yarım pansiyon ulaşım, konaklama ve vergiler dahil tatillerin fiyatı 199 Euro'ya düştü.

 

‘İNADINA MISIR!’...

 
26 Mart sonrası için bir haftalık Mısır turu satışına başladıklarını anlatan Bamtur Genel Müdürü Bertan Aner, “Mısır'ın durumu Türk tatilci tarafından yakından takip ediliyor. İnsanlar bozuk havalarda orada gidip gönüllerince tatil yapıyor. Bu nedenle Mısır bizim için iyi bir ürün” dedi. Kurban Bayramı'nın yanı sıra isyanın başladığı tarihlerdeki Mısır'daki operasyonlarında sorun yaşadıklarını ifade eden Bertan Aner, şöyle devam etti:
 
“Mısır tur operatörleri için tam bir kumar destinasyonu. Kaybettikçe hırs artıyor. Ancak biz şirket olarak 'İnadına Mısır' dedik ve operasyonları artırmaya karar verdik. Tanıtıma başlar başlamaz iyi bir rezervasyon oranı yakaladık. Ülkedeki oteller fiyatlarını indirdi. Fiyatların düzeyi bir süre daha böyle devam eder. Mısır'a tatiline ilginin artacağını öngörüyoruz.”

 

‘HER ŞEY YENİDEN NORMALLEŞİYOR’...

 
Mısır’ın Türkiye’deki Turizm Konsolosu Nehad Gamal Eldin, Mısır’ın Türk turistler için ideal tatil konumunu koruduğunu belirtti. Eldin “Başarılı ve barışçıl dönüşümümüzün ardından her şeyin normale döndüğünü ve istikrarın yeniden oluştuğunu söyleyebiliyoruz” dedi. Eldin, birçok ülkenin yeniden Mısır turlarına başlama kararı almasının Mısır turizmine güvenin bir belirtisi olduğunu söyledi.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.