"Mısır… Herşeyin başladığı yer”...

Kendini safari, çöl, kültür, macera, kongre, deniz, spor, golf, dalış ve alışveriş gibi çeşitli turizm kategorilerinde önemli bir destinasyon olarak tanıtmak isteyen Mısır, sahip olduğu kültürel ve doğal güzellikleri tüm dünyanın gözü önüne sermeye hazırlanıyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
"Mısır… Herşeyin başladığı yer”...

İnsanlık tarihine yüzyıllardır ilham veren Mısır, “Mısır… Her şeyin başladığı yer” sloganıyla ve ülkenin antik çağlardan bu yana sahip olduğu çeşitliliği ifade eden yeni logosuyla EMITT Fuarı’nda 'Konuk Ülke' olarak yerini alacak. Mısır, fuarda topraklarında harmanladığı farklı kültür ve dinlerin yarattığı zenginlikleri tüm dünyanın beğenisine sunacak.

 

“Mısır… Her şeyin başladığı yer” sloganı ve yenilenen logosuyla EMITT Fuarı’ndaki yerini alan Mısır için son derece büyük bir önem taşıyan bu etkinlik aracılığıyla bir turizm destinasyonu olarak dikkatleri üzerine çekmeyi hedefliyor. Mısır sanatının sonsuzluğunu simgelemek için hat sanatı tarzında tasarlanan logo, Mısır’ın ilham veren hikâyeler anlatmayı sürdüreceğini müjdeliyor. Logoda kullanılan “lapis lazuli” (lacivert) rengi Antik Mısır mücevherlerine atıfta bulunurken, parlak mavi renk de ülkenin üzerini ve etrafını saran masmavi gökyüzüyle denizlerini anlatıyor. Logoda yer alan altın sarısı rengi ise, Firavun kültürünün izlerini taşıyor.

 

Uluslararası arenadaki 26 büyük pazarda duyurusunu yaptığı yeni slogan ve logosuyla yalnızca medeniyetlere beşiklik eden bir ülke olmanın yanı sıra turizm açısından sahip olduğu cazibeyi de ifade eden Mısır, yeni deneyimler edinmek, sıradışı öyküler dinlemek ve zengin bir ilham kaynağıyla tanışmak isteyenleri hedefliyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.