Lufthansa'nın yardımına, Thy ve Sun Express koştu...

Pilotlarının greve gittiği Lufthansa İstanbul seferlerini THY ve SunnExpress uçaklarıyla ile giderdi. Seferlerinin üçte ikisi iptal olan Lufthansa gişelerinde yoğunluk yaşanırken yolcuların biletleri ya değiştirildi ya da trenlere aktarıldı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Lufthansa'nın yardımına, Thy ve Sun Express koştu...

Almanya'da Lufthansa pilotlarının greve gitmesiyle havalimanlarında büyük bir yoğunluk yaşandı. Seferlerin iptal etmek zorunda kalan Alman Hava Yolları Lufthansa üçte ikisini iptal etmek zorunda kaldığı seferlerindeki yolcuların bir bölümünü trenlere kaydırırken bir bölümünü de başka ülkelerin uçak şirketleriyle gönderdi. Özellikle Amerika ve İngiltere havayolları şirketlerinin önlerinde büyük yoğunluk yaşandı.

 

Türkiye seferleri için Lufthansa'nın yardımına Türk Hava Yolları ve SunnExpress uçak şirketleri yetişti. Lufthansa'nın her gün üç kez Frankfurt'tan yaptığı seferlerindeki yolcuların bir bölümü Türk Hava Yolları seferlerine kaydırıldı. Ayrıca Lufthansa Türkiye'ye yaptığı üç sefer saatlerinde devreye SunnExpress uçağını kiralayıp soktu.

 

Türkiye'ye giden yolcuların fazla sorun yaşamadığını vurgulayan Frankfurt havalimanındaki seyahat şirketi çalışanı Dilek Ökmener, “Diğer ülkelere gitmek isteyen yolcuları başka uçak şirketleriyle gönderdik. Çok sayıda yolcu ise önceden biletlerini değiştirmiş. Tek sorun Türkiye'den Amerika’ya gidecek olan Frankfurt aktarmalı transit yolcular. Vizeleri de olmadığı için bunlar saatlerce transit salonunda beklemek zorundalar. Uçaklar dolu olduğu için yer bulmaları zor” dedi. (Milliyet)

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.