Kültür ve Turizm Bakanlığı kaldırılamaz

Duayen turizmci Hüseyin Baraner, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın kaldırılmasına tepki gösterdi.

26/05/2018 21:33
Kültür ve Turizm Bakanlığı kaldırılamaz

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'yle birlikte Bakanlar Kurulu'nda da değişiklik yaşanacak. Aralarında Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da bulunduğu 7 bakanlık kaldırılacak.

Yeni dönemde Başbakan yardımcılarıyla birlikte 25 olan bakanlık sayısı 14'e düşecek. 7 bakanlık kaldırılacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın; "Kültür" kısmı Milli Eğitim Bakanlığı'na, "Turizm" kısmı ise Maliye, Ekonomi ve Kalkınma Bakanlığı'na devredilecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı kaldırılamaz

Yenialanya'da yer alan habere göre, yapılacak düzenlemeye sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı mesajla tepki gösteren Hüseyin Baraner, “Turizm Bakanlığı kaldırılamaz.

Türk ekonomisinin lokomotifi yeniden hız almışken altındaki rayı çekmeyelim. Daha halledilmesi gereken çok sorun var” dedi. Baraner’in bu yorumuna çok sayıda sektör temsilcisi tarafından destek geldi.

‘BU DEVASA SEKTÖRÜ BAKANSIZ BIRAKMAYIN’

Yapılacak düzenlemeyi resmi twitter hesabı üzerinden eleştiren Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkan Vekili ve Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Mehmet Ali Dim ise, şu ifadeleri kullandı:

“Seçim sonrası yeni dönemde Turizm Bakanlığı’nın kaldırılacağının açıklanması turizm sektörünü ayağa kaldırdı. Özel hassasiyetleri ve politikalarıyla farklılıkları olan ve cari açığı kapatması beklenen devasa bir sektörü Bakansız bırakmanın mantığını anlamak zor.” 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.