Küçümsenecek bir yıl değildi... Önümüzdeki sezon için kimse karamsar değil

Antalya’da yüz güldüren turizm sezonunun ardından değerlendirmelerde bulunan Turizmci Recep Yavuz, “Küçümsenecek bir yıl değildi” derken önümüzdeki sezon için ise kimsenin karamsar olmadığını söyledi.  

21/11/2022 13:36
Küçümsenecek bir yıl değildi... Önümüzdeki sezon için kimse karamsar değil

Turizmci Başkenti Antalya, pandemi sonrası süreçte turist akınına uğradı. Yaklaşık 13 milyon yabancı turist tatil yapmak için Akdeniz’in incisi Antalya’yı tercih etti. Özellikle pandemi nedeniyle iki yıldır turiste hasret kalan Antalya için, bu yıl yüz güldüren bir sezon oldu. Yurtdışında yer alan tatil bölgelerinde sezon bitmiş olsa da Antalya’da yaşanan turizm hareketliliği devam ediyor.

Hareketli geçen sezon hakkında Antalya Ekspres'e değerlendirmelerde bulanan Turizmci Recep Yavuz, gelecek sezon hakkındaki öngörülerini paylaştı. Gelecek sezonun bu yıl daha iyi geleceğini uman Recep Yavuz, “Her an her şey olabilir, ayaklarımızın yerden kesilmemesi lazım” dedi.

2022 KARAMSAR BİR SEZON OLARAK BAŞLADI

2022 turizm sezonu başladığında herkesin aklında soru işaretleri olduğunu söyleyen Turizmci Recep Yavuz, “Çok karamsar günlerden geçtik hep beraber ama bir şekilde sezon başladı ve pandemi etkisi ve savaş sorunu sezonla beraber devam etti.

Her ne kadar bu sorunlar devam etse de bu süre zaafında seyahat yoğunluğu da çok fazlaydı. İnsanların değişikliğe ihtiyacı vardı ve bunu ilk fırsatta değerlendirdiler. Bu sorunlara rağmen yine de küçümsenecek bir sezon yaşamadık. Avrupa’da personel ve turizm anlamında sıkıntılar yaşanırken biz durmaksızın turizm hizmetine devam ettik” şeklinde konuştu.

ANTALYA'DA HALA DOLU OLAN OTELLER VAR

Antalya’nın diğer tatil bölgelerine göre sezonu uzatabildiğini aktaran Recep Yavuz, “Geçen günlerde Rodos’taydım. Sezonu bitirmişler, Mart ayını bekliyorlar. Antalya’da hala bir hareketlilik var, turizm var, dolu olan oteller var. Antalya, diğer tatil destinasyonlarına göre sezonu havanın da yardımıyla uzatabiliyor” ifadelerinde bulundu.

TURİZMCİLER 2023’TEN UMUTLU

Antalya’ya en çok Rus turist ziyaret ettiğini belirten Yavuz, turizm fuarlarından yaptığı çıkarımları ile 2023 turizm sezonu hakkında değerlendirmelerde bulundu. Yavuz, “Kimse karamsar değil ama herkes temkinli çünkü bu yaşadıklarımız bize çok şey öğretti. Ayaklarımızı yerden kesmeden konuşmaya çalışıyoruz açıkçası.

En kötü 2022 sezonu gibi bir sezon olur diye düşünüyorum. Pandemi tamamen ortadan kalkar ve başka bir sorun çıkmazsa 2019 yılı verilerine ulaşabiliriz. Şu an konuşulan yüzde 15’lik bir artış olacağı ama bu çok ayakları yere basan bir hedef olmaz” ifadelerine yer verdi. 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.