Küçük otelcilerden TTGA seçimlerine 'Adaletsiz' tepkisi

Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı'nın (TTGA) 15 kişilik yönetim kuruluna 9 kişinin seçimine, para toplanan ancak oy kullanma ve seçme hakkı tanınmayan küçük otelciler, 'adaletsiz seçim' tepkisinde bulundu.

27/12/2019 13:54
Küçük otelcilerden TTGA seçimlerine 'Adaletsiz' tepkisi

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Konaklama Tesisleri Meslek Komitesi'nden meclis üyesi Alp Özel, ajansın bütçesi hem bakanlık hem de belediye belgeli tüm işletmelerden yapılan kesintilerle oluşturulurken, seçimde sadece bakanlık belgeli işletmelere oy ve seçilme hakkı tanınmasına tepki gösterdi.

Kanun kabul edildikten itibaren tepkisini ATSO'nun tüm meclis toplantılarında dile getirdiğini belirten Özel, Günhaber'de yer alan haberde, “Konaklama tesislerinin tamamından para alıyorsunuz. Düşünün ki herkes vergi veriyor. Size diyorlar ki 'Türk vatandaşısın, Türk şirketisin, vergi vereceksin ama seçimlerde oy kullanamazsın ve aday olamazsın' böyle bir düzen olamaz.

Bu yasanın çıktığı ilk günden beri tepkimizi gösteriyoruz. Pazar günü yapılacak TTGA seçiminin de adaletsiz ve haksız bir düzenin seçimi olduğunu ifade etmek istiyorum. Bu çok ciddi bir sorundur" dedi.

KÜÇÜK OTELCİLER MAHKEMEYE BAŞVURACAK

Antalya'da ticaret ve sanayi odalarına kayıtlı konaklama tesis sayısının 2 bin 820, esnaf odalarına ise 5 binin üzerinde olduğunu söyleyen Özel, şöyle dedi:

“Toplamda 8 bin civarında bakanlık ve belediye belgeli konaklama tesisi varken, seçimde sadece 785'inin seçme ve seçilme hakkı var. Temsil oranı yüzde 7 civarında. İstanbul ve Muğla'da ise durum daha vahim. İstanbul'da 625 tesis oy kullanacak ama 5 binin üzerinde tesis var, temsil oranı yüzde 6-7 civarında.

MUĞLA'DA 1600'DEN FAZLA TESİS VAR AMA 404 TESİS OY KULLANACAK 

Muğla'da 404 turizm işletmesi oy kullanacak ama 1600 üstünde tesis var, temsil oranı yüzde 4. Günlük kiralık, pansiyon, küçük ve orta ölçekli konaklama tesisleri yok. 300 Milyon Dolarlık bütçenin yarısından fazlası, yüzde 65-70'i bu seçme ve seçilme hakkı olmayan tesislerden toplanıyor.

Bunu paranın toplandığı herkese sormanız gerekiyor. Bu çok yanlış bir uygulama ve adaletsiz seçimin düzeltilmesini istiyoruz. Bu konuda mahkemeye de gerekli başvuruları yapacağız" diye konuştu.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.