Kapadokya Türk turizminin göz bebeğidir

Kapadokya Uçhisar’da bir hafta sonra hizmete girecek olan Harem Cappadocia Hotel’in sahibi Mustafa Esen Kapadokya turizmini Turizm Aktüel’e değerlendirdi.

31/12/2019 23:40
Kapadokya Türk turizminin göz bebeğidir

Halil Yüceer – Turizm Aktüel / Kapadokya


Kapadokya’da 2014 sezonu nasıl geçiyor, sezondan memnun musunuz?

Evet memnunuz diyebilirim… Biraz daha geniş kapsamda bu sorunuzu şu şeklide cevaplamak daha doğru olur: Değişen dünyada her şeyde olduğu gibi turizmde de yeni trendler oluşuyor ve bu da değişimi sağlıyor. Bu değişime ayak uyduran ve kaliteli hizmet veren işletmeler her zaman önde oluyor. Harem Cappadocia da bu anlamda zirveye çok kısa zamanda tırmanıp, sektörün önde gelen tesislerinden biri olmak için yoğun ve titiz bir çalışma içinde.

Kapadokya Türk turizminde çok önemli bir destinasyon. Peki Kapadokya’ya Türkiye’nin tanıtım kampanyalarında yeterince yer veriliyor mu?

Genel anlamda Türkiye, turizmde yeni büyüyen ve gücünü farklı destinasyonlardaki çeşitli turizm alternatifleriyle elde eden bir ülke. Bu da ziyaretçilere aynı ülkede birden farklı ülkeyi ziyaret etme şansını sunuyor. Çok sitemkar olmazyacaksa şunu söyleyebilirim, sanırım biraz daha tanıtım ve desteğe ihtiyacımız var.

 
Kapadokya Türk turizminin göz bebeği mi, üvey evladı mı?

Aslında ikisi de değil. Kapadokya Türk turizminin öz be öz evladı ve gözbebeğidir. Kapadokya, kardeşlerinden kendisine biraz sıra gelmesini istiyor diyebiliriz.


Kapadokya bölgesinde sizce çözüm bekleyen sorunlar neler? Siz ne gibi öneriler sunuyorsunuz?

Bunlara sorun demeyelim de, konulara ne kadar yapıcı bakarsak o kadar karlılık elde ederiz diye düşünüyorum. Bana göre yerel yönetimlerin altyapısal hizmet standartlarını çok iyi oluşturmaları gerekiyor. En basiti örnek, görsel kirlilik sağlayan elektrik ve telefon direkleri. Bunların çok göz önünde olması hoş değil.

Kapadokya’da turizmi ürünlerini çeşitlendirmek adına neler yapılabilir?

Halihazırda trend olmuş ve Kapadokya ile özdeşleşmiş balon turları (mükemmel bir dal) Cave hoteller, at turları henüz tam oturmamış ama çok beğenilen jeep safari turları Kapadokya turizminin ürün çeşitliliğini oluşturan dallardır.

Kapadokya; 'Güzel atlar ülkesi' anlamına geliyor. Fakat burada binicilikle ilgili kalıcı ve sürdürülebilir  bir organizasyon henüz  yapılmadı. Bu anlamda bir etkinlik geliştirilebilir. İçinde tırmanma, dağ bisikleti, balon yarışmaları gibi etkinliklerin olduğu Kapadokya Olimpiyatları, bence inanılmaz bir sportif aktivite olur.

Kapadokya, turizm kapasitesinin kaçta kaçını kullanabiliyor?

Çok azını kullanıyor diyebilrim. Ama başlangıç için fena sayılmaz. Önümüz açık ve yolumuz çok uzun…

Kapadokya’da turizmciler bölgenin tanıtımı adına üzerine düşeni yapıyor  mu, ya da neler yapıyor?

Aslana bakarsanız bu anlamda tam bir bütünlük sağlanmadı ama ben gelecekten çok umutluyum. Şu dönemde Kapadokya'da turizm faaliyeti içinde olan turizmciler ileride çok büyük işlere imza atabilecek potansiyele ve bilgi donanımına sahipler.


 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.