İzmirli turizmcinin, su faturası isyanı...

İzmir’deki turizmciler 2002 tarihinde çıkartılan ancak İZSU tarafından uygulanmayan “Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Ürettikleri Mal ve Hizmet Tarifeleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkındaki Kanun” uyarınca ödedikleri su parasının artmasından şikayetçi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
İzmirli turizmcinin, su faturası isyanı...

Turizm Teşvik Kanunu’nun 16. maddesi uyarınca su faturalarını konut tarifesinden ödediklerini ancak Nisan ayından bu yana İZSU’nun faturalandırmayı “konut dışı” tarifesi uyarınca yaptığını söyleyen Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin turistik tesisler için bir orta yol bulmasını istedi.

Son iki ayda İzmir’de bulunan turistik tesislere gönderilen su faturalarında yüzde 500’e varan artışlar olduğunu belirten İşler, “Şimdiye kadar tonuna 2.35 TL ödediğimiz su 10.36 TL oldu. Daha önce 30 bin TL su faturası ödeyen bir tesis bu ay 770 bin TL su parası ödemek zorunda. Ayrıca İZSU kendisini garantiye almak için istediği teminatı da nakit olarak istiyor, teminat mektubu kabul etmiyor. Bu durumda olan bir turistik tesisin nasıl ayakta durabilir” dedi.

Yapılan uygulama ile suyun kullandıkları en pahalı hammadde haline geldiğini anlatan İşler, “Biz bu yılki sözleşmelerimizi geçen yıl imzaladık. O zaman böyle bir maliyetimiz yoktu. Şimdi beklemediğimiz bir maliyet ortaya çıktı diye zaten boş olan tesislerimizde bulunan turistlere su kullanmayın mı diyeceğiz. Bunu dememiz zaten zor sattığımız otellerimizin önümüzdeki dönemde tamamen boşalması, İzmir’deki turizmin çok yakın bir gelecekte ölmesi anlamına gelir” diye konuştu.

Bizi mağdur etmeyin...

Konu ile ilgili olarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na başvurduklarını ancak İZSU yetkililerinden başka kimse ile görüşemediklerini dile getiren İşler, “Belediyenin bizi mağdur etmeyecek bir orta yol bulacağına eminiz. Çözüm bulunmaması halinde en başta hukuki yolları ardından da en pahalı hammadde haline gelen suyu daha ucuza elde etmek için gereken tüm alternatifleri deneyeceğiz” dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.