İstanbul ve Ankara'da festival coşkusu... Beyoğlu ve Başkent Kültür Yolu festivalleri başlıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca 28 Mayıs – 12 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek festivaller, geniş içerik yelpazesinde 7’den 70’e herkes için planlanmış iki bine yakın etkinliğe ve altı binden fazla sanatçıya ev sahipliği yapacak.

23/05/2022 11:54
İstanbul ve Ankara'da festival coşkusu... Beyoğlu ve Başkent Kültür Yolu festivalleri başlıyor

İstanbul ve Ankara’nın, tarihi ve güncel kültür zenginliklerine canlılık katmak ve sahip oldukları kültürel mirası dünya vitrinine taşımak üzere hayata geçirilen Beyoğlu ve Başkent Kültür Yolu projeleri aynı anda iki festivalle sanatseverlerle buluşacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca 28 Mayıs – 12 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek festivaller, geniş içerik yelpazesinde 7’den 70’e herkes için planlanmış 2 bine yakın etkinliğe ve 6 binden fazla sanatçıya ev sahipliği yapacak.

Beyoğlu Kültür Yolu Festivali

Sanatçıların ve 53 farklı kültür sanat kurumunun katılımıyla gerçekleştirilecek Beyoğlu Kültür Yolu Festivali, bu yıl 84 farklı noktada, 4 bin 500’ün üzerinde sanatçının bin 500’den fazla etkinliğine ev sahipliği yapacak.

Beyoğlu Kültür Yolu’nun açılış konseri Rebetiko müziğinin önde gelen isimlerinden Yunan sanatçı Glykeria ile İstanbul Atatürk Kültür Merkezi’nde olacak.

Başkent Kültür Yolu Festivali

Başkent Kültür Yolu rotası; Cumhuriyet öncesi, Cumhuriyet dönemi ve yeni çağdaş Ankara olmak üzere farklı dönemlere ait 70’ten fazla durak noktasından oluşuyor. Ankara’nın simgelerinden biri olan Ankara Kalesi, eşsiz değerde bir koleksiyona sahip yüz yıllık Anadolu Medeniyetleri Müzesi, 400 yıllık geçmişi ile başkentin en önemli dini yapıları arasında yer alan Hacı Bayram Veli Camii, Hamamönü tarihî kent dokusu, Roma medeniyetinin anıtsal yapıları olan

Augustus Tapınağı ile Roma Hamamı gibi tarihi eserlerin yanı sıra Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca restorasyonu yaptırılan Ankara Resim ve Heykel Müzesi, Etnoğrafya Müzesi, I. Ulusal Mimarlık Dönemi’nin eserlerinden İş Bankası İktisadi Bağımsızlık Müzesi, Ziraat Bankası Müzesi, PTT Pul Müzesi ve CSO Ada Ankara gibi modern sanat yapıları, müzeler, sanat galerileri, tarihî yapılar ve anıtlar yaklaşık 4,7 km uzunluğundaki Başkent Kültür Yolu Festivali rotası üzerinde yer alıyor.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.