İstanbul Lale Vakfı ve İSATAG’tan tanıtım iş birliği protokolü

Adlarında “İstanbul” olan iki kuruluş; İstanbul Lale Vakfı ve İstanbul Seyahat Acentaları Tanıtım ve Geliştirme Derneği (İSATAG) Türkiye turizmi ve turizmde “Türkiye” markasını kültürel mirasımız “Lale” objesi ile güçlendirmek amacı ile iş birliğine imza attı.

08/06/2023 12:57
İstanbul Lale Vakfı ve İSATAG’tan tanıtım iş birliği protokolü

Emirgan'daki İstanbul Lale Vakfı'nda gerçekleştirilen programda İstanbul Lale Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Salih Arslan ve İSATAG Yönetim Kurulu Başkanı Aylin Özsavaş protokol imzaladı.

İstanbul Lale Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Salih Arslan yaptığı konuşmada “Vakfımız, lalenin gere ülkemizde gerekse dünyada bilinirliğini artırmak, Istanbul lalesi gibi artık yetişmeyen ve topraklarımızdan dünyaya yayıldığını anlatmak için kuruldu. İSATAG Derneği ile birlikte geliştireceğimiz projeler de bu amaca hizmet edecek. Seyahat acentaları kanalı ile vakfımıza gelecek turistlere de lalenin bir Türk motifi olduğunu anlatacağız” dedi.

İstanbul Seyahat Acentaları Tanıtım ve Geliştirme Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Özsavaş, amaçlarının İstanbul markasını bir üst seviyeye taşımak ve daha çok bilinebilirliğini artırmak olduğunu belirtti.

Türkiye Lale ile tanıtılacak

İstanbul'un ve Türkiye'nin güzide sembolünün lale olduğunun altını çizen Özsavaş, "Bunu yaparken de İstanbul ve Türkiye'yi lalesiz düşünmek mümkün değil. Böyle bir iş birliğine bugün adım attığımız için çok mutluyuz. İnşallah bu iş birliği protokolü ile daha farklı projelere birlikte imza atarız. Bizlerin amacı, seyahat acenteleri olarak Türk turizmini şu anki değerinden bir üst seviyeye getirebilmek için mümkün olan her türlü çalışmayı yerel ve merkezi yönetimlerle birlikte bu çalışmalarımızı üstüne katarak devam etmektir." 

Toplantıda söz alan İstanbul Seyahat Acentaları Tanıtım ve Geliştirme Derneği Genel Sekreter Ömer Kartın, “Dünya pazarlama ile dönüyor. Şehirlerin pazarlamasında da semboller çok önemli. Lale de İstanbul’un önemli bir sembolü. İmzaladığımız bu protokol seyahat acentalarına bu çok değerli müzeyi ücretsiz gezdirme, İstanbul ile laleyi buluşturma imkanı veriyor” diye belirtti.

İmzalanan protokol ile İstanbul'daki seyahat acenteleri ile Emirgan’da bulunan İstanbul Lale Müzesi'ne yıl sonuna kadar ücretsiz girilebilecek.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.