İskandinav pazarında büyük iş birliği

İskandinav pazarının önde gelen tur operatörlerinden DETUR,yenilikçi satış teknolojisi ile dikkatleri çeken Nordco Tours ile güç birliği yaptı.

20/09/2020 20:35
İskandinav pazarında büyük iş birliği

DETUR, Nordco Tours ile güç birliği yaparak hedef büyüttü. Gerçekleşen iş birliği çerçevesinde, Nordco Tours, başta İsveç, Norveç, Finlandiya, Danimarka ve İngiltere olmak üzere, tur operatörlüğü ve pazarlama faaliyetlerine yoğunlaşırken, pazarda 25 yıllık tecrübe ve birikime sahip olan DETUR da grubun, dünya genelindeki bölgesel operasyonlarını, satın almalarını ve girilecek yeni destinasyonlardaki plan ve organizasyonlarını gerçekleştirecek.

Gerçekleşen güç birliğiyle hedeflerini de büyüten grubun planladığı uçuş destinasyonları arasında başta Türkiye olmak üzere, Hırvatistan, Yunanistan, Mısır, Tunus ve Bulgaristan yer alıyor.

Türkiye için hedef büyüttüler

Grup, ana pazar olarak tanımladığı Türkiye’ye yönelik hedefini de büyüttü. Geçmiş yıllarda 250.000 bin olan kapasitenin pandemi sonrasında 5 yıl içinde aşamalı olarak 1 milyona çıkarılması planlanıyor.

Firuz B. Bağlıkaya: İşbirliğimiz önemli bir mihenk taşı olacak

Sağlanan güç birliğine ilişkin konuşan DETUR Yönetim Kurulu Başkanı Firuz B. Bağlıkaya, 40 yıldır içinde bulunmaktan gurur duyduğu turizm sektöründe, Türk turizminin geleceği ve başarıları için canla başla çalışmaya devam edeceğini ve bu bağlamda, Nordco Tours ile yapılan güç birliğinin de yeni dönem için önemli bir mihenk taşı olacağının ifade etti.

Grubun, refah düzeyi yüksek pazarlarda elde edeceği başarının Türk turizmine de olumlu yansıyacağını belirten Firuz B. Bağlıkaya, “Bu pazarlarda atılacak rasyonel adımların ülkemizin turizm gelirlerine de olumlu yönde katkılar sağlayacağına inanıyoruz” dedi.

Haluk Semiz: DETUR’un 25 yıllık tecrübesi yol gösterecek

Gerçekleşen güç birliğinden mutluluk duyduklarını dile getiren Nordco Tours Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Semiz ise DETUR’un 25 yıllık deneyim ve bilgi birikiminin kendileri açısından yol gösterici olacağını vurgulayarak, “Büyük hedeflere birlikte yürüyecek olmaktan dolayı heyecanlıyız” dedi.

Otel işletmesi ve havayolu da geliyor

Konulan hedeflere paralel olarak kiralık otel sayısını 2022 yılında 12’ye ulaştırmayı amaçlayan Detur-Nordco Tours, havayolu sektöründe de yatırımı yapmayı da planlıyor. Artacak yolcu kapasitesine paralel olarak var olan hava yolu iş birliğine ek olarak, biri Avrupa’da olmak üzere iki hava yolu şirketinin kuruluşu için de çalışmalara başlandı.

Detur ve Nordco Tours’un aldığı cesaretli kararın Türk turizmi için moral olmanın yanında Batı Avrupa pazarındaki açığı da önemli ölçüde kapatması bekleniyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.