İşitme engelli turist için özel eğitim...

TUROB, İşitme Engelliler Federasyonu işbirliği ile ülkemize gelen işitme engelli turistlere kalaylık sağlamak amacıyla özel eğitim süreci başlattı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
İşitme engelli turist için özel eğitim...

Eğitim programını tamamlayan personele Federasyon tarafından sertifika ve işaret dili bildiğini gösterir rozet verilmesinin yanı sıra oteller, bu eğitimi almış personel ile çalıştıklarını web sitelerinden de duyurabilecekler. 

Turizm Sektörünün yapısı ve dinamikleri açısından, doğru ve etkin iletişimin en önemli unsur olduğunu vurgulayan TUROB Başkanı Timur Bayındır, TUROB Üyesi otelleri kapsayacak olan eğitim hakkında şu bilgileri verdi; “Temel hedefi misafir memnuniyeti ve yüksek servis kalitesi ile sürdürülebilir bir başarı sağlamak olan otellerde, yüz yüze iletişimin etkinliği yadsınamaz bir gerçektir. 

Son zamanlarda gelişen teknoloji ve ulaşılabilirliğin gelişmesi ile engelli turistlerin de seyahat etme imkanlarının artmış olduğunu, özellikle işitme engellilerin fiziksel bir handikapları olmaması sebebiyle seyahat eğilimlerinin çoğaldığı gözlemledik.

İşitme Engelliler Federasyonu tarafından Birliğimize iletilen çağrı ile  gerek sektörümüzün hizmet anlayışı, gerekse toplumsal sorumluluk gereği “Otelcilik sektörüne yönelik İşaret Dili Eğitim Programı” bu ay içerisinde başlatılacaktır” dedi.

Sektörde özellikle misafirler ile sürekli iletişim halinde olan Önbüro ve Servis departmanları için öncelikli olan eğitimler, 25’er kişilik gruplar halinde, federasyon eğitmenleri tarafından verilecektir.

 

  


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.