İntourist açıkladı... Tur fiyatlarında yüzde 20 artış bekleniyor

Rusya’da 2024 yılında tur fiyatları yüzde 15-20 oranında artacak ve en büyük fiyat artışının gezi turizmi segmentinde olması bekleniyor. İntourist Genel Müdürü Aleksandr Musikhin, fiyatlardaki artışa en önemli katkıyı ulaşım şirketlerinin yapacağını açıkladı.

08/03/2024 12:23
İntourist açıkladı... Tur fiyatlarında yüzde 20 artış bekleniyor

Musikhin konu hakkında yaptığı açıklamada, “Maalesef birçok segmentte fiyatların arttığını görüyoruz. Toplam fiyat artışı yüzde 15 civarında. Bu yeni bir trend değil, yıldan yıla bir miktar artış gerçekleşiyor, keskin sıçramalar olduğunda pazar için olumsuz oluyor.

Bu yıl gezi turları için mümkün, çünkü oteller ortalama yüzde 10-15, müzeler, gösteri yapıları yüzde 5-7 oranında arttı ve otobüs ve minibüs şeklindeki ulaşım bileşeni çok pahalı hale geliyor. Aldığımız fiyatlar bir yıl öncesine göre yüzde 30-40 daha yüksek” dedi.

Böyle bir durumda turistlerin para tasarrufu yapmaya başlayacağı öngörülüyor. Gazetem.ru'nın aktardığına göre, özellikle de turların süresinin, gezi programının yoğunluğunun ve konaklama için otellerin yıldız seviyesinin azalabileceği tahmin ediliyor. 2023 yılında Rusya’da yaşayanlar ülke genelinde yaklaşık 80 milyon turistik gezi yaptı.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.