İnce'den 60 milyon turist, 60 Milyar Dolar gelir hedefi

CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, seçim manifestosunda turizme geniş yer verdi.

20/05/2018 22:29
İnce'den 60 milyon turist, 60 Milyar Dolar gelir hedefi

Muharrem İnce, ''Turizm çeşitlendirilerek 12 aya yayılacak, yabancı turist sayısı 60 milyona, turizm gelirlerimiz 60 milyar dolara çıkarılacaktır'' dedi. ''Kültür, doğa, sağlık alanlarındaki turizm yatırımları teşvikler yoluyla desteklenecek, turizm bölgelerinin alt yapı yatırımları gerçekleştirilecektir" diyen İnce, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye’nin turizm tanıtımı kamu ve özel sektör ortaklığında kurulacak özerk bir kurum tarafından etkin bir şekilde yürütülecektir. Turizm, iki merkeze bağımlı olmaktan kurtarılarak, ülke sathına yayılacaktır. İlk etapta, Doğu ve Güneydoğu Anadolu odaklı 'Van Gölü ve Çevresi' ve Orta Anadolu odaklı 'Kapadokya ve Çevresi' Turizm Entegre Projeleri başlatılacak.

Doğal yaşam korunacak

Yalnız turizmin değil, doğal yaşamın korunması kaygılarının ön plana alındığı, 'Karadeniz’in Doğal Değerlerini Koruma Programı', bütün Karadeniz’i kapsar biçimde uygulanacaktır.

Turizmde istihdam politikası sürdürülebilir hale getirilecek, yaz-kış istihdam dengesinin sağlanması için kış aylarında istihdam teşviki uygulanacaktır.''


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.