İBB’den Avni Ongurlar’a plaket

Dünya genelinde en iyi 150 tatlıcı arasında 2’nci olarak Türkiye'ye haklı bir gurur yaşatan Hafız Mustafa 1864'e, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Turizm Şube Müdürlüğü tarafından plaket verildi.

02/11/2023 16:34
İBB’den Avni Ongurlar’a plaket

Türkiye’ye kazandırdığı ‘Dünya İkinciliği Ödülü’nden dolayı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Turizm Şube Müdürü Hüseyin Gazi Coşan tarafından, Hafız Mustafa 1864 Yönetim Kurulu Başkanı Avni Ongurlar’a plaket verildi. Plaket töreninde, Manisa eski valisi Mülkiye Başmüfettişi Ahmet Deniz, Fatih İmar ve Kültür Derneği Başkanı Naci Polat, Levni Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Karacabay, Best Western Empire Palace Hotel Yönetim Kurulu Başkanı Alihan Akkoç, Levni Hotels Genel Müdürü Enis Akcan, gazeteci Recep İncecik, Vasfi Pakman, Hasan Arslan ve diğer dostları hazır bulundular.

Dünya genelinde 150 markanın yer aldığı listenin ilk 10'una Türkiye'den 2 firma girdi. Portekizli Lisbon's Pasteis de Belém'in ilk sırada yer aldığı listede Türkiye'nin ünlü tatlıcısı Hafız Mustafa 1864 dünya ikincisi oldu.

HAFIZ MUSTAFA 1864’ÜN TARİHÇESİ

Türkiye’nin en eski işletmelerinden Osmanlı döneminin önemli şekercisi Hafız Mustafa’yı 2007’de satın aldıktan sonra dünyaca ünlü bir marka haline getiren girişimci Avni Ongurlar, bugün 1’i Dubai’de olmak üzere toplam 15 şubesiyle Osmanlı tatlı kültürünü hem dünyaya tanıtıyor, hem de gelecek nesillere aktarıyor. Şirketi devraldıkları zaman sadece 6 kişinin çalıştığını belirten Avni Ongurlar, “Biz sadece esnaf değiliz, geleneksel lezzetleri koruyarak yaşatan ve gelecek kuşaklara aktaran bir kültür elçisiyiz” dedi.

Osmanlı’dan günümüze kadar gelmeyi başaran sayılı işletmelerden Hafız Mustafa 1864, poğaçanın mucidi olan tarihi şekerlemeci olarak biliniyor. Bugün 159 yaşında olan markayı 2007’de satın aldıklarında köklü bir geçmişi de aldıklarını belirten Hafız Mustafa 1864 Yönetim Kurulu Başkanı Avni Ongurlar, “Türkiye’nin en eski 5 markasından birini almıştık. Eminönü’ndeki mağazada sadece 6 çalışanı olan Hafız Mustafa’nın bilinirliği istediğimiz düzeyde değildi.

Markayı ismine yakışır noktaya çıkarmanın ürünlerin kalitesinden geçtiğini bildiğimizden bütün gücümüzü üretime verdik. Önce fason üretimi kaldırdık. Satacağımız ürünü kendimiz üreteceğiz dedik ve büyük bir imalathane kurduk. Türkiye’nin en iyi ustalarını bünyemize kattık.

En kaliteli hammaddeleri işinin ehli ustalara teslim ettik. Bütün mamullerimizi organik hale getirdik. Sonrası kendiliğinden çorap söküğü gibi geldi. Bugün sattığımız tüm ürünlerde kalitenin belirleyicisi olduk” diye konuştu.

“KALİTEYİ KORUMAK İÇİN AĞIR VE SAĞLAM ADIMLARLA YÜRÜYORUZ”

Mağazalaşma konusunda aceleci olmadıklarını belirten Ongurlar, gelecek planları hakkında şunları söyledi: “Hızlı şekilde şubeleşme kaygısı taşımıyoruz. Franchise modeliyle hareket etsek çok fazla şubeye ulaşabiliriz ama kaliteyi ve kültürü koruyamayız.

Hafız Mustafa 1864, tarihi ve misyonu olan bir marka. Biz ailece markanın tarihine, ağırlığına uygun bir yaşam sürmeye özen gösteriyoruz. Bu sebeple ağır ve sağlam adımlarla yürüyoruz.” İstanbul’un tarihi noktalarında 12 şubesi bulunan Hafız Mustafa 1864’ün Antalya, Bodrum ve Dubai’de de birer şubesi bulunuyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.