İBB Aralık'ta Turizm Çalıştayı düzenleyecek

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “İstanbul Turizm Platformu” tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, Aralık ayında İstanbul'da İBB tarafından bir turizm çalıştayı düzenleneceğini söyledi.

19/11/2019 20:53
İBB Aralık'ta Turizm Çalıştayı düzenleyecek

İBB Başkanı İmamoğlu, “Arkadaşlarımızla konuştuk. Aralık ayının ortasında bir Turizm Çalıştayı’nın yapılması ve 2020’ye orada gerçekten bazı kararların alınmış halde girmemiz gerektiğinin de altını çizdik, karar verdik. Bu konudaki hazırlığınızı da hepinizden talep ediyoruz.

Dolayısıyla vaat ettiğimiz her şeyi harekete geçiriyoruz ve turizm sektörüne yönelik vizyonumuzu çok daha üst seviyeye taşımak adına bu parametreleri halletmeden olmayacağının da farkında olan bir yönetimiz” dedi.

“İSTANBUL, ÖNCÜ KENT OLMAYI HAK EDİYOR”

Her sektörde olduğu gibi turizmde de harekete geçme dönemine girilmesi gerektiğini vurgulayan Ekrem İmamoğlu, İstanbul ölçeğindeki bir kentin, kendi nüfusunun 2-3 katı turist çekmesi gerektiğini ifade etti. İmamoğlu, “Dünyaya baktığınızda, bütün otoriteler kabul ediyor ki; İstanbul, gerçekten bu konuda öncü kent olmayı hak ediyor. Arkadaşlarım ilk 5 hedefi, diyorlar.

Gerçekten bu hedef, makul bir hedeftir, koyulmalıdır ama İstanbul birinci olmayı hedeflemelidir” diyerek iddiasını ortaya koydu. İstanbul’un kıymetini anlamak için haritaya bakmanın yeterli olduğunu belirten İmamoğlu, “2050 vizyonu çalışıyoruz. İstanbul vizyonunun zaten bir parçasıdır İstanbul Platformu’nun çalışmaları. Vizyonu, hep beraber belirleyeceğiz. Biz, bu şehrin 2050’ye vardığında dünya çapında hedefler koyması lazım. Değerli dostlar, hak ettiğimiz yere ulaşmak için elbette planlayacağız” diye konuştu.

“HALİÇ’İN KIYISINDA TURİSTE ARITMA TESİSİ Mİ GEZDİRECEĞİZ!”

Haliç’e ayrı bir paragraf açan İmamoğlu, “Haliç’i ayrı bir kıymet. Haliç’e gözümüz gibi bakmalıyız. Onun için ben 130 bin metrekarelik alanda bir gereksiz biyolojik arıtma tesisine karşı çıktım. Yani biz, Haliç’in kıyısında biyolojik arıtma tesisi mi gezdireceğiz insanlara. Biz, biyolojik artırma tesisinin bütün İstanbul’da varlığına inanıyoruz ve en üst seviyede arıtma sistemlerini bu şehide harekete geçireceğinin dönemini hazırlıyoruz. Ama orası değil. İşte bunlar, anlık bir genel müdürün, heyetin alacağı kararla olacak şeyler değil.

Şehrin bir master planı vardır. Örneğin bu arıtma tesisi, İstanbul Belediyesi’nin master planında yok. Ben de aradım, bulamadım. Onun için bazı şeylerin olmaması gerekiyor. Bu bakımdan her yer fırsat. Kentin birçok noktası tarihi ve gerçekten bu alanların turizmin değerli birer noktası konusunda iş birliği yapacağız. Bütün belediyeyi çalışanlarıyla eğitimden geçireceğiz. Turizm eğitimi alacaklar. Zabıtası, güvenlikçisi herkes kendisini turizm elçisi olarak görecek, turiste davranışıyla, yaklaşımıyla, nezaketiyle, güler yüzüyle…

BU SEHİRDE SEFERBERLİK BÖYLE OLUR

Hep beraber o eğitimi alacağız. Hızlıca bu süreçleri harekete geçirdiğimizde, turizmin geleceği noktayı benden daha iyi sizler tahmin ediyorsunuz. Bizler, bu platformdan talimat almaya hazır bir İstanbul belediyesiyiz.

Güler yüzlü olmak zorunda olan, her koşulda gülen yüzünü eksik etmemek zorunda olan değerli sektör temsilcileri, gerçekten İstanbul, bu muazzam ve kadim şehir, iş potansiyelinizi en az 3 katına çıkartacak potansiyeli olan bir kent” ifadelerini kullandı.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.