Hotelbeds'in 'Yeşil oteller' programı başladı

Hotelbeds, acentelerin, tur operatörlerinin ve havayollarının sürdürülebilir tesisleri seçmesini kolaylaştırmak için arama işlevine yeşil bir filtre ekledi.

28/10/2020 11:12
Hotelbeds'in 'Yeşil oteller' programı başladı

Hotelbeds, sahip olduğu 15.000'den fazla otelin sürdürülebilir olarak sertifikalandırıldığını ve bunun da Yeşil Oteller Programı'nın başlatılmasına yol açtığını açıkladı. Yeni bir filtre sayesinde, otellerin sürdürebilirlik sertifikaların ayrıntılarını ve teklif etiketlerini görmek mümkün olacak.

Bu girişimin bir parçası olarak Hotelbeds, sürdürülebilir seyahat ve turizm için standartları belirleyen ve yöneten Küresel Sürdürülebilir Turizm Konseyi'nin (GSTC) tam üyesi oldu.

GSTC kriterlerini takip eden tam sertifikalı otelleri belirlemek için Hotelbeds küresel sürdürülebilirlik sertifikasyon şirketleriyle ortaklık kurarak;

* Sürdürülebilirliğin planlaması,

* Yerel topluluk için sosyal ve ekonomik faydaları en üst düzeye çıkarma

* Kültürel mirası geliştirme

* Çevre üzerindeki olumsuz etkileri azaltma konularında

çalışma başlattı.

Tourexpi'de yer alan habere göre Hotelbeds Pazarlama İletişim ve KSS Direktörü Gareth Matthews, "Dünya çapında ekonomik ve sosyal kalkınmaya olan bağlılığımızın yanı sıra sektörümüzün lideri olarak şeffaf ve sorumlu bir iş modeli yürüttüğümüzü/ çevresel etkimizi çok ciddiye aldığımızı paydaşlarımıza gösterme sorumluluğu taşıdığımızın bilincindeyiz.

Bu yeni proje, birçok çevre bilincine sahip gezginler arasında halihazırda var olan gerçek talebe cevap veriyor ve seyahat ticareti müşterilerimize zahmetsizce yeşil seçimler yapmaları için basit ve etkili araçlar sunarak değişimi teşvik edip hızlandıracağız" dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.