Hollanda'ya Türk Müzesi...

Yaklaşık 50 yıl önce Hollanda'ya gelen Türklerin bu ülkedeki varlıklarını topluma doğru yansıtmak, bilgi ve belgelerini muhafaza etmek amacıyla 5 yıl önce kuruluş çalışmalarına başlanan ''Hollanda Türk Müzesi'' açıldı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Hollanda'ya Türk Müzesi...

Lahey'de düzenlenen açılış törenine, TBMM Başkenvekili Mehmet Sağlam, Türkiye'nin Rotterdan Başkonsolsou Togan Oral, Lahey Belediye Başkanı Jozias van Aartsen, Hollanda'nın Ankara Büyükelçisi Jan Paul Dirkes'nin yanı sıra Türk ve Hollandalılardan oluşan kalabalık bir topluluk katıldı.

Lahey'de 2007 yılında bir grup Türk gönüllü tarafından kuruluş çalışmalarına başlanan müzede, ilk nesil Türklerin günlük yaşantısını yansıtan resimler, ilk kullandıkları pasaportlar, kullanılan malzemeler, Türklerin ilk konakladıkları pansiyonlara ilişkin belgeler, Hollanda ile Türkiye arasındaki ilişkileri yansıtan tarihi dokümanların kopyaları ve Türk kültürünün önemli öğeleri arasında yer alan ebru, hat, minyatür sanatı örnekleri yer alıyor.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hollanda Başbakanı Mark Rutte, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in yazılı tebrik mesajı gönderdiği törende konuşan TBMM Başkanvekili Mehmet Sağlam, "Buraya gelen Türk işçisi ömür boyu işçi kalacak değildir. Mesleğinin başlangıcından itibaren yeteneğine göre işadamı da olacaktır, siyasete de girecektir, ekonomik hayatta olduğu kadar toplumsal hayatta da önemli roller üstelenecektir yeteneğine göre. Bunu ilk anlayan ülkelerden biri Hollanda, dolayısıyla bir kere daha Hollanda Hükümeti ve yetkililerine teşekkür ediyorum.'' ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.