Hilton Konya'ya ikinci kez gidiyor...

Yapımına 6 ay önce başlanan, 4 yıldızlı Hilton Garden Inn Oteli Mevlana Töreni'ne yetişecek. Hilton Garden Oteli'nin yapımını üstlenen Kosifler İnşaat Proje ve Yatırımlar Koordinatörü Haluk Gürşen, otel inşaatında çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini söyledi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Hilton Konya'ya ikinci kez gidiyor...

Oteli Konya'nın en değerli bölgesinde inşa ettiklerini ifade eden Gürşen, ''Vuslat Yıldönümü Törenleri'nin gerçekleştirildiği Mevlana Kültür Merkezi'nin hemen yanında olan otel, Mevlana Müzesi'ne, Büyükşehir Belediyesi İstiklal Harbi Şehitliği ve şehir merkezine yürüyüş mesafesinde. Otel bulunduğu Karatay ilçesine de büyük bir hareketlilik kazandıracak'' diye konuştu.

 

Gürşen, diğer Hilton otellerinden farklı olarak bu otelde odaların daha büyük olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

 

''Diğer otellerimizde 24,5 metre kare olan odalarımızı bu otelimizde 28,5 metre kareye çıkardık. Odalarımızın yüzde 40'ı bu şekilde tasarlandı. Yine çok kapsamlı balo salonu da otelin diğer farklı özelliklerinden. Yaklaşık 30 bin metre kare alana sahip olacak otelin önünde bedesten benzeri tarihi motiflerin kullanıldığı bir çarşı yapacağız. Bu çarşıda Selçuklu Yıldızını kullanacağız. Yine iç ve dış mimaride Selçuklu'dan esintiler olacak.''

 

Türkiye ve dünyadan on binlerce turistin ağırlandığı her yıl Aralık ayında düzenlenen Vuslat Yıldönümü Törenleri'nin Konya için büyük bir önem taşıdığını anlatan Gürşen, ''Etkinlikler süresince yerli ve yabancı turistlere hizmet vereceğiz. Otel inşaatının yüzde 40'ı tamamlandı. Oteli 15 Kasım 2010'da hizmete açacağız'' diye konuştu.

 

Gürşen, otelin hizmete girmesiyle sadece otel bölümünde 50-70 kişiye iş imkanı sağlanacağını da sözlerine ekledi.

 

OTEL HAKKINDA...

 

Hilton Garden'ın toplam inşaat alanı 25 bin 600 metre kare olacak. Mimari projesi Özer ve Tulgan Mimarlık Tasarım tarafından hazırlanan otel Selçuklu mimarisinden motifler taşıyacak.

37 bin 485 metre kare alanda, içerisinde otel ve bedesten tarzı çarşı yer alacak. Otelde, bodrum kat, zemin kat ve 3 yatak katı bulunacak, 24 adedi süit olmak üzere toplam 224 yatak odası yer alacak.

 

Otelde 155 araç kapasiteli kapalı otopark, 280 metre karelik restoran, 265 metre karelik lobi bar, spor salonu, dışarıdan kullanılabilen 970 metre karelik balo salonu ve fuayesi, 5 adet, toplam 370 metre kareye tekabül eden toplantı grubu, mutfak, çamaşırhane, genel depolar, elektrik ve mekanik odaları bulunacak. (AA)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.