Başkan Soyer, İzmir'in 2024 yılı turist hedefini açıkladı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Hedefimiz, 2024 yılında İzmir’in 4 milyon turiste ev sahipliği yapmasıdır" dedi.

25/02/2021 12:18
Başkan Soyer, İzmir'in 2024 yılı turist hedefini açıkladı

14. Travel Turkey İzmir Dijital’in açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, hem turizm, hem de fuarcılık alanında ilklere imza atan İzmir’in dünya çapındaki tanınırlığına büyük önem verdiklerini vurduladı.

Başkan Soyer; “Bugün, ülkemiz turizm sektörü için sıra dışı ve çok önemli bir gün. Biliyoruz ki pandemi sonrası turizm sektöründe önemli fırsatlar açığa çıkacak.

İzmir, 8500 yıllık insanlık tarihinin tüm izlerini içinde barındıran belki de tek metropol

İzmir’de bu fırsatları doğru değerlendirebilmek için gereken tüm çalışmaları paydaşlarımız ile tamamladık. İzmir Turizm Tanıtım Stratejisi ve Eylem Planı, şehrimizdeki tüm turizm paydaşlarının ortak aklı, öneri ve beklentileri ile oluşturuldu. İzmir, 8500 yıllık insanlık tarihinin tüm izlerini içinde barındıran belki de tek metropol.

Turizm stratejimiz bu nedenle ‘Dünya uygarlıklarına yön veren pek çok kavram, düşünce ve yaklaşımın İzmir’den dünyaya taşınması’ ana fikrinden hareket ediyor.  Günümüzde turizm büyük bir hızla 'Yeni deneyimler arayışına' dönüşüyor ve İzmir yeni stratejisiyle turizmdeki bu büyük değişime ayak uyduruyor.

Hedefimiz 2024 yılında, İzmir’in 4 milyon turiste ev sahipliği yapması

İzmir’in 30 ilçesinde ve 12 ay süreyle destinasyon yönetimini esas alarak; şehrimizi dünyanın diğer yerlerinden farklı kılan deneyimleri ortaya çıkarıyoruz. Hedefimiz 2024 yılında, İzmir’in 4 milyon turiste ev sahipliği yapmasıdır.

Turizm stratejimizin özünde; İzmir’in geçmişten gelen mirasından referans alarak mevcut potansiyelini açığa çıkartmak ve şehrimizi, dünyanın önde gelen turizm destinasyonlarından biri haline getirmek var. Tüm bu hedeflerimiz içerisinde; Travel Turkey İzmir Dijital Fuarımız, İzmir’in nitelikli turizmini tüm dünyaya sergilediğimiz bir dijital sahne olarak çok önemli bir rol oynuyor.

Fuarcılıkta; başarının en önemli anahtarı, ortak akıl ve kent ittifakıdır. İzmir’in fuarcılık alanında ilkleri gerçekleştirmesi, diğer şehirlere öncü olmasının en temel sebebi de budur. İzmir’in dünya ölçeğinde önde gelen kentlerden biri olması hedefinde; bizlerle birlikte emek veren ve çaba gösteren, tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.