Havalar serinledi, turist profili değişti...

Antalya bölgesinde aktif turizm sezonunda genç turistler tatil yaparken, havaların serinlemesiyle bölgeye orta yaş ve 50 yaş üstü turistler ilgi göstermeye başladı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Havalar serinledi, turist profili değişti...

Manavgat Side Turistik Otelciler Birliği Derneği (MASTOB) Başkanı Cengiz Haydar Barut, bölge destinasyonundaki otellerin yüzde 65'inin 20 Kasım'dan sonra kapanacağını söyledi. Havaların serinlemesiyle birlikte, Avrupalı turistlerin daha fazla gelmeye başladığını belirten Barut, kasım, aralık ve ocak ayında gelen turistlerin ise genelde güneşlemeye yönelik bölgeye geldiklerini kaydetti. Bölgede, başta Almanlar olmak üzere Avrupalı genç ve çocuklu turistlerin aktif turizm sezonunda tatil yaptığını belirten Barut, orta yaş grubunun ise havaların serinlemesiyle tatile geldiklerini ifade etti.

Barut, 180 bin yatak kapasitesiyle Manavgat'ın Avrupalı orta ve 50 yaş üstü turistleri ağırlamaya talip olduğunu anlattı. Barut; bunun sağlık, kongre, golf ve spor turizmiyle desteklenmesi halinde, bölgedeki otellerin sonbahar ve kışın kapanmasının önüne geçilmiş olacağını söyledi. Barut, sözlerini şöyle sürdürdü: "Havaların serinlemesiyle bölgemize genelde Avrupalı orta yaş grubu turistler geliyor. Bu yıl bölgemize 4 milyonun üzerinde turist gelmesini bekliyoruz. Müşteri yoğunluğunun yüzde 57'sini Almanlar, yüzde 22'sini Rus, yüzde 8'ini İngiliz, yüzde 5'ini İskandinav ülkeleri ve diğer milletler oluşturuyor." dedi.

İskandinav turizm uzmanı Mehmet Reşat Akıl da Norveç, İsveç ve Danimarkalı 50 yaş üstü turistlerin Türkiye'de tatillerini 1 Ekim sonrası yaptığını söyledi. İskandinav yaşlı turistlerin, sıcak ve nemli havada tatil yapmayı sevmediğini belirten Akıl, Norveç ve İsveçli turistlerin, Antalya'da 1 Ekim sonrası en kısa tatillerinin 20, en uzun ise 2 ay olduğunu kaydetti.

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.