Hackerlar otel müşterilerini rehin aldı

Avusturya'da bulunan Romantik Seehotel Jäegerwirt otelinin elektronik kapıları hacklendi. Sistemleri açmak için para isteyen hackerlar, otel müşterilerini odalarında rehin aldı.

31/12/2019 23:40
Hackerlar otel müşterilerini rehin aldı

Siber güvenliğin ihtiyacını sık sık gündeme gelen haberlerle farkedebiliyoruz. Yine bu ihtiyacın önemini anlatacak bir olay yaşandı. Geçtiğimiz günlerde Avusturya'da bulunan 4 yıldızlık lüks otel Romantik Seehotel Jäegerwirt sistemlerine fidye virüsü bulaştı. shiftdelete.net'in haberine göre, bilgi işlemdeki bir bilgisayara bulaşan virüs, ağ içerisinde yayılarak tüm otel sistemini tamamen şifreledi. Sistemler içerisinde elektronik kapı sistemleri de bulunca kimi müşteri odasında kilitli kaldı, kimisi ise odasına saatlerce giremedi.

Şifrelenen her bir bilgisayar ve sistem başına 1.500 Euro talep eden hackerlar, istediklerini çok vakit geçmeden almayı başardı. Otel yetkilileri sistemi eski haline getirebilmek için para ödemeyi kabul etti. Paranın hesaplarına geçtiğinden emin olan hackerlar sistemin şifrelemesini çözen kodu otelle paylaştı. Şifrenin elde edilmesinden sonra eski haline dönen ama otele büyük zararlar yaşatan bu trajikomik saldırıdan ders çıkartan otel yetkilileri, otelin güvenlik sistemleri ile çalışanların bilgisayarlarını tamamen ayrı altyapılar üzerinde çalıştırma kararı aldı.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.