Gürallar'ın 50 Milyon Dolarlık oteli, mayısta açılıyor...

Gürallar Şirketler Grubu bünyesinde yer alan Ali Bey Hotels&Resorts, yatırımlarına devam ediyor. Ali Bey Resort Side'nin 1 Mayıs'ta hizmete açılarak sezona yetiştirilmesi planlanıyor. Toplam 50 Milyon Dolara mal olan tesis, 150 bin metrekare üzerine, İstanbul yalı mimari tarzı esas alınarak inşa edildi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Gürallar'ın 50 Milyon Dolarlık oteli, mayısta açılıyor...

Tesis ilk etapta 275 oda ve 700 yatak kapasitesine sahip olacak. Gürallar Yönetim Kurulu Üyesi Esin Güral Argat, oteli 2009 sezonuna kriz yüzünden yetiştiremediklerini belirterek, 2010'da açmayı planladıkları tesiste 400 personel çalıştıracaklarını belirtti. Ali Bey Resort Side'nin arsa ile birlikte 50 milyon dolarlık bir yatırım bedeli olduğunu ifade eden Argat, "Türkiye'nin en iddialı tesisini 1 Mayıs 2010'da açıyoruz" diye konuştu.

Yeni tesisle birlikte yatak kapasitelerinin 3 bin olacağını ifade eden Argat, 2015 yılına kadar toplam yatak kapasitelerini 8 bine çıkarmayı hedeflediklerini, Türkiye'deki fırsatlar kadar Akdeniz havzasıyla da ilgilendiklerini kaydetti. Argat, "Uluslararası otel zinciri haline gelme hedefimiz var. Bu, yatırım ya da sadece işletmecilik yoluyla olacak. Şehir otelciliği ile şu anda ilgilenmiyoruz" dedi.

Argat, 2010 yılında sektörde yüzde 10 artış öngördüklerini ve bunun rezervasyonlarda gözlendiğini belirterek, "Biz de 2009'a kıyasla yüzde 10'luk bir büyümeyi bekliyoruz. Yeni tesisimizi bunun dışında bırakıyorum" dedi.

Turizm yatırımları açısından baktıklarında, Antalya bölgesinde en hızlı yatırımın 2000-2005 yılları arasında görüldüğünü anlatan Argat, Türkiye'deki turizm yatırımlarının hız kesmemekle birlikte yerini İstanbul'a kaydırdığını belirtti. (Referans)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.