Güral Hotels'ten yatırım atağı

NG Hotels, Sapanca’daki mevcut otelin yanında bu yıl içinde NG Sapanca Club’ın açılışı planlanıyor. Yeni otel, trendleri yansıtan 298 adet lüks ve estetik odaya sahip olacak.

13/02/2019 10:03
Güral Hotels'ten yatırım atağı

Yeni otelin trendleri yansıtan 298 adet lüks ve estetik odaya sahip olduğunu belirten NG Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Hediye Güral Gür, buna ek olarak Afyon için de yeni bir otel projeleri olduğunu söyledi.

NG Hotels çatısı altında NG Sapanca ve NG Afyon olmak üzere iki otel yer alıyor. NG Sapanca 291, NG Afyon 428 odayla faaliyetlerini yürütüyor. Her iki otelin de uluslararası standartlarda olduğunu belirten Hediye Güral Gür, “NG Sapanca, Türkiye’de 8 kalite belgesini almaya hak kazanmış ilk 5 yıldızlı otel, NG Afyon ise 8 kalite belgesine sahip tek beş yıldızlı termal otel olma özelliğini taşıyor” dedi.

Ciroda yüzde 24, kârda ise yüzde 45 büyüme sağladı

Capital'de yer alan habere göre, 2018'de parlak bir sezon geçiren NG Hotels, ciroda yüzde 24, kârda ise yüzde 45 büyüme sağladı. “Büyümeyi sağlayan faktörlerden biri ürün çeşitliliğimiz” diyen Hediye Güral Gür, sözlerine şöyle devam etti:

“Bunun yanı sıra otellerimize yaptığımız fiziksel ve teknolojik yatırımlar, pazarlama çalışmalarımızda dünyadaki trendleri takip etmemiz de büyümede etkili. Bu çalışmaların sonucu yüzde 45’e ulaşan tekrar misafir oranımız bizi mutlu ediyor.”

Misafir profilinde ağırlığı yerli turistler oluşturuyor

NG Hotels’in misafir profilinde ağırlığı yerli turistler oluşturuyor. Ancak NG Sapanca’da Orta Doğulu, NG Afyon’da özellikle yaz aylarında yurt dışında yaşayan Türkleri ağırladıklarını belirten Gür, "Son dönemde Türk Cumhuriyetleri’nden termal kür için gelen misafirlerde de artış gözlemliyoruz” dedi.

Grup, bu yıla ilişkin ise iç pazara yönelik çalışmaların yanı sıra yeni pazar geliştirmeye yönelik bir strateji izlemek niyetinde. 2019 yılında yurt dışından özellikle Batı Avrupa pazarından Akdeniz’e gelen taleplerde ciddi bir hareketliliğin olduğunu dile getiren Hediye Güral Gür, bu nedenle Akdeniz bölgesindeki yüksek artışın Ege’den başlayarak diğer bölgelere domino etkisi yaratacağına dair beklenti olduğunu söyledi.

Yeni otel yatırımları yolda

Bu yıl Gür’ün ajandası oldukça yoğun. Sapanca’daki mevcut otelin yanında yıl içinde NG Sapanca Club’ın açılışı planlanıyor. Yeni otelin trendleri yansıtan 298 adet lüks ve estetik odaya sahip olduğunu belirten Gür, “Buna ek olarak Afyon için de yeni bir otel projemiz var.

Ayrıca Basın Ekspres yolunda yer alan İstanbul Marriott West’in kaba inşaatını tamamladık. Hedeflerimiz arasında yurt içinde otel sayımızı artırma ve yurt dışında da yeni otel yatırımları gerçekleştirmek var. Bunun için uygun projeleri değerlendiriyor, yurt içi ve yurt dışında araştırmalar yapıyoruz” diye konuştu.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.