Gazetecilere çay dağıtan otel müdürü, kafeleri kızdırdı...

Salı günü Balyoz operasyonu için adliye önünde bekleyen gazetecilere çay ikram eden Four Seasons otelinin İstanbul Genel Müdürü Bekhit’e çevredeki kafelerden, "Bize zarar ettirdin" sitemi yağdı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Gazetecilere çay dağıtan otel müdürü, kafeleri kızdırdı...

Four Seasons otellerinin İstanbul Genel Müdürü Marcos Bekhit, salı günü balyoz operasyonu açıklamaları için adliye çıkışında bekleyen gazetecilere yaptığı ikram jestiyle “Sosyal yükümlülük” dersi verdi. Four Seasons’ta İstanbul’daki görevinin yanı sıra otelin Ortadoğu Bölge Müdürlüğü’nü de yürüten Mısırlı yönetici, Türkiye’yi yakından tanıyan bir isim.

Türkiye’deki güncel gelişmeleri takip etmeye çalıştığını, bu anlamda üzerine büyük sorumluluk düşen basın mensuplarına büyük saygısı olduğunu belirten Bekhit, “Rahat koltuklarımızda izleyeceğimiz bir iki dakikalık bir haber için saatlerce soğukta bekleyen basın mensuplarının önünden geçip gidemezdim. Bu ikramın bizim için maliyeti çok çok az. Bizimkisi yalnızca bir jest” dedi. Bekhit, her otelin insanların ihtiyaçları konusunda bazı sosyal yükümlülükleri bulunduğunu ancak bunun bazı olumsuz etkileri olduğunu şu ifadelerle anlattı:

“Civardaki tüm kafeler beni arayarak ‘Bize zarar ettirdin’ dedi. Biz kimsenin ekmeğiyle oynamak istemedik. Yaptığımız sadece 10 dakika süren ve karşılık beklemediğimiz bir hareketti. Tabii bu fikri yalnızca kendime mal etmek istemiyorum. Otelin tüm çalışanları kısa sürede seferber olarak bu zevki paylaştı.”

Türklerin samimi ile samimi olmayan davranışı ayırt etmeyi iyi bildiklerini ifade eden Bekhit, “hem alçakgönüllü hem de duyarlı” olarak nitelendirdiği Türklerle birlikte çalışmaktan mutlu olduğunu vurguladı.

 

‘Gelişmeleri izliyorum’...

Türkiye’deki gelişmeleri müşterilerinin gelişini etkilemesi açısından takip etmeye çalıştığını belirten Bekhit, ‘Türkiye’de bulunduğu uzun yıllar içindeki değişimi nasıl değerlendirdiği’ yönündeki soruya şu yanıtı verdi:

“Birçok kriz yaşadık ve bir şekilde hepsini atlattık. Özellikle 2001 krizi sonraki zor dönemden bile insanlar bağışıklıklarını geliştirerek çıktı. Bu gücün göstergesidir. Hayranlıkla karşıladığım şey bu. Türkiye’nin değişimi olumlu yönde. Süreç devam etmeli. Bu süreçler her ülkede geçerli. Gerilim yükselmedikçe tüm bunları iyi yönde bir değişim olarak görüyorum.”

Türkiye’de son dönemde yargının üstünlüğünün anlaşılmasından duyduğu memnuniyeti ifade eden Bekhit, bunun demokrasinin olmazsa olmazı olduğunun altını çizdi. Gerek uluslararası politika, gerekse ekonomi açısından insanların Türkiye’nin görüşlerine daha çok kulak verdiğini söyleyen Bekhit, Türkiye’nin “progresif” ve hızlı bir gelişimin içinde olduğu değerlendirmesinde bulundu. (Milliyet)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.