GADIN KÖYÜM(*)

Prof. Dr. Volkan Altıntaş Prof. Dr. Volkan Altıntaş 31/12/2019 23:40


Geçtiğimiz hafta sonu gadın(*) köyümde idim. Yani benim güzel köyümde.. İncesu’da…

 

İncesu Belediye’sinin bu yıl 11.düzenlediği Kültür ve Sanat Festivali’nde ana tema köyümüzün yetiştirdiği akademisyenler idi. Belediyemizin organize ettiği ve her yıl daha da da profesyonel hale gelen bu festival, Ağustos ayının ilk haftalarında düzenlenmekte. Her sene bu zamanı iple çeken bizler yani İncesulular, bir araya gelip köy havası almanın tadına doyamadan köyden ayrılmanın zorluğunu hissederiz. Ama biliriz ki her sene tekrar aynı dönemde sadece Türkiye’nin dört bir yanından değil dünyanın dört bir köşesinden koşarak gelen tüm köylüler köyün o sade, içten ve sıcak havasını yaşamanın tadına doyasıya varırlar.

 


Bu seneki festivalin ana temasının bizleri ilgilendiriyor olması köyde özellikle benim açımdan daha da farklı bir havayı hissetmeme fırsat sağladı. Benim dışımda köyümüzün yetiştirdiği akademisyen sayısı onun üzerinde. Toplantıya fırsat yaratıp katılanlar arasında Lancaster, Haliç, Balıkesir, Abant İzzet Baysal, Süleyman Demirel, Afyon Kocatepe, Düzce Üniversitesi’nden değerli hocalarım da vardı.

 


Bendeniz de davetliler arasında idim. Bir insanın köylülerine anlatacak o kadar çok şey olduğunu kısa konuşmamın sonunda anladım. Her akademisyen konuşması ile köyümüzle ilgili nelerin yapılabileceğini, hangi fikirlerin somut olarak uygulamaya konabileceğini paylaştı ve sonuçta bu konularla ilgili ortak bir platform oluşturulmasına karar verildi. Bu adımın atılmış olması dahi beni heyecanlandırıyor. İnsanların akademik dünya dışında bölgesine, halkına ve de gençlere örnek adımlar atması çok özel bir duygu. Umarım konuşulan ve ortaya atılan fikirler için uygulama zemini yaratılır ve değerli hocalarımla birlikte köyümüze bir farklılık yaratabiliriz.

 

Akademisyenliğin ne olduğu ya da olması gerektiğine en iyi cevabı belki yapabileceklerimiz ile yanıt bulmayı ümit ediyorum. Bu seneki festivalimize Turizm Aktüel olarak medya sponsorluğunu üstlenerek destek vermeye çalıştık. Gelecek yıl da aynı desteği vereceğiz. Köyümüzü tanıtımı ile ilgili ayrıntıları, merak edilenleri ve güzelliklerini köşemden de zaman zaman sizinle paylaşmaya devam edeceğim.

 


 

 Gadın köyümle ilgili detaylı bilgileri http://www.incesu.bel.tr/ adresinden bulabilirsiniz. Son olarak İncesu Köyünün tanıtımında ve festivalin organizasyonunda emeği geçen başta Belediye Başkanımız Metin Uysal olmak üzere, Veli Seçme’ye, Oğuz Karlı’ya, Şerafettin Güven Karlı’ya ve daha bir çok değerli köylüme teşekkürlerimi sunuyorum.

 

Gadın köyüm iyi ki varsın…..


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.